Kesäkurpitsagratiini

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Ateriatyyppi: Lisäkeruoat, Kasvislisäkkeet
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Kasvis
Kesäkurpitsagratiini

Ainesosat

Määrä Aines
1sipuli
1pieni punainen paprika
2 rklöljyä
2kesäkurpitsaa (raastettuna noin 1 l)
2kananmunaa
2 dlkevytkermaa
2 rklvehnäjauhoja
 mustapippuria
 cayennepippuria tai chiliä
100-150 gfeta-juustoa
noin 0,5 tl suolaa
 rosmariinia

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa se kuutioiksi. Lisää sipulien joukkoon, kääntele ja siirrä pannu pois levyltä.
  2. Raasta kesäkurpitsat. Vatkaa kananmunat, lisää kerma, jauhot, mustapippuria ja chiliä tai cayennepippuria. Murenna joukkoon juusto, lisää kesäkurpitsaraaste sekä sipuli ja paprika. Mausta suolalla ja hienonnetulla rosmariinilla. Lisää suolaa varoen, jos juusto on suolaista.
  3. Kaada seos voideltuun, laakeaan vuokaan ohueksi kerrokseksi. Kypsennä ensin 225 asteessa ja pienennä sitten lämpöä 175 asteeseen. Anna kypsyä 30-35 minuuttia tai kunnes seos hyytyy ja saa kauniin värin. Gratiini maistuu esimerkiksi uunissa kypsennetyn tai grillatun broilerin tai savustetun kalkkunan kanssa.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 24 kertaa
  • Katsottu: 41935 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 57

Viestit 1

27.5.2012 klo.15:32
Kokki3

Kokki3

Törkeän hyvää ja samettista!

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu