Kesäkurpitsagratiini

60
min
30-60 min

Ainekset

1 sipuli
1 pieni punainen paprika
2 rkl öljyä
2 kesäkurpitsaa (raastettuna noin 1 l)
2 kananmunaa
2 dl kevytkermaa
2 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria
cayennepippuria tai chiliä
100-150 g feta-juustoa
noin 0,5 tl suolaa
rosmariinia

Valmistusohje

  1. Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa se kuutioiksi. Lisää sipulien joukkoon, kääntele ja siirrä pannu pois levyltä.
  2. Raasta kesäkurpitsat. Vatkaa kananmunat, lisää kerma, jauhot, mustapippuria ja chiliä tai cayennepippuria. Murenna joukkoon juusto, lisää kesäkurpitsaraaste sekä sipuli ja paprika. Mausta suolalla ja hienonnetulla rosmariinilla. Lisää suolaa varoen, jos juusto on suolaista.
  3. Kaada seos voideltuun, laakeaan vuokaan ohueksi kerrokseksi. Kypsennä ensin 225 asteessa ja pienennä sitten lämpöä 175 asteeseen. Anna kypsyä 30-35 minuuttia tai kunnes seos hyytyy ja saa kauniin värin. Gratiini maistuu esimerkiksi uunissa kypsennetyn tai grillatun broilerin tai savustetun kalkkunan kanssa.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
1.7.2007
Kotiliesi