Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsaletut

Kesäkurpitsaletut valmistuvat reilussa puolessa tunnissa. Saat letuista ruokaisat, kun käytät niihin vehnäjauhojen lisäksi kaurahiutaleita. Nokare ranskankermaa tai kermaviilikastike viimeistelevät kesäkuripitsaletut. Letut maistuvat sellaisenaan tai vaikkapa savukalan kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsaletut

  • 1 kpl kesäkurpitsa (noin 300 g)
  • 2-3 kpl munaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 1-2 kpl valkosipulinkynttä
  • (keitettyä perunaa tai porkkanaa)
  • ripaus yrttisuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • tabascoa tai cayennepippuria
  • voita paistamiseen
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Kesäkurpitsaletut valmistuvat näin helposti ja nopeasti:

1. Raasta kiinteä kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.

2. Lisää kananmunat, kaurahiutaleet ja vehnäjauhoja. Voit lisätä myös raastettua, keitettyä porkkanaa tai perunaa tai tähteeksi jäänyttä perunasosekeittoa.

3. Mausta seos yrttisuolalla, murskatulla valkosipulinkynnellä, mustapippurilla ja ripauksella cayennepippuria tai tipalla Tabascoa.

4. Paista seoksesta ensin lettupannussa yksi ohukainen molemmin puolin ja tarkista, onko se sopivan kiinteää ja maukasta. Lisää tarvittaessa mausteita ja jos kesäkurpitsa on kovin vetistä, lisää kananmuna.

5. Ripottele kuumien lettujen päälle raastettua juustoa, esimerkiksi parmesaania tai tarjoa kesäkurpitsaletut jogurttikastikkeen tai ranskankerman kanssa. Lisänä maistuu savukala, sieni– tai punajuurisalaatti.

kesäkurpitsat

Katso myös: Kesäkurpitsasta on moneksi

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kesäkurpitsa-tuorejuustokeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsaletut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.