Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsamusaka

Kreikkalainen musaka valmistetaan perinteisesti munakoisosta, jauhelihasta ja tomaateista. Tässä kepeämmässä versiossa munakoiso on vaihdettu kesäkurpitsaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsamoussaka:

  • 3 kesäkurpitsaa

paistamiseen:

  • oliiviöljyä

jauhelihaseos:

  • 400 g paistijauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl minttua
  • 1 tl oreganoa
  • rouhittua mustapippuria
  • ripaus suolaa

munamaito:

  • 3 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • ripaus muskottia ja suolaa

pinnalle:

  • 50 g emmentaljuustoa
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Viipaloi kesäkurpitsat noin sentin viipaleiksi. Paista kesäkurpitsat pannulla oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi.

2. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon sipulit. Anna hetken aikaa paistua. Lisää joukkoon tomaattipyree ja mausteet.

3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään.

4. Lado vuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita ja jauhelihaseosta. Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle juustoraaste.

5. Paista vuokaa 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

6. Leikkaa valmiin musakan päälle runsaasti persiljaa. Tarjoa kreikkalaisen salaatin kera.

  • Ohje: Kaisa Vasama

Katso myös: Kesäkurpitsavuoka x 4 – mehevät herkut maistuvat kaikille!

Anna.fi/ruoka: Munakoisovuoka eli parmigiani di melazane


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsamusaka

kirsikka

Persiljaa ei ollut ainesluettelossa, sen voisi lisätä sinne.

Kotiliesi Toimitus

Kiitos hyvistä huomioista. Persilja on lisätty ainesosaluetteloon, samoin kananmunien määrä.

kirsikka

Lisäksi on hassusti ilmaistu munamaidon ohjeessa ”kananmunaa”, mutta ei kappalemääriä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.