Kesäkurpitsarisotto
Kesäkurpitsarisotto on sesongin suussa sulava kasvisruoka, joka käy ateriaksi sellaisenaan tai esimerkiksi kalan kaveriksi.
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Kesäkurpitsarisotto:
- 400 g pieniä kesäkurpitsoja
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 50 g voita
- 400 g arborioriisiä
- 2 dl valkoviiniä
- 1 l kana- tai kasvislientä
- (200 g tuoreita tai pakastettuja herneitä)
- ½ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl voita
- 100 g parmesaaniraastetta
- 1 dl basilikanlehtiä
Valmistusohje
Kesäkurpitsarisotto tehdään helposti näin:
1. Huuhdo kesäkurpitsat, halkaise ja poista lusikalla siemenet. Viipaloi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuullota kasvikset öljy-voiseoksessa. Lisää riisi ja kuullota. Lisää viini ja keitä kokoon. Lisää kanalientä vähitellen risottoa varovasti sekoitellen. Kypsennä noin 20 minuuttia. Lisää herneet ja mausteet sekä voi, juusto ja basilikan lehtiä.
Lue myös: Kesäkurpitsa on hyötypuutarhan satoisa herkku – näin hyödynnät sitä kokatessasi
Lue myös Anna.fi/ruoka: Täytetyt kesäkurpitsat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsarisotto