Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keväinen pääsiäissalaatti

Keväinen pääsiäissalaatti valmistuu käden käänteessä tuoreista kasviksista. Ruokaisuutta salaattiin tuovat avokado sekä keitetyt kanan- tai viiriäisenmunat.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Keväinen pääsiäissalaatti:

  • 4 kpl kananmunia tai 8kpl viiriäisenmunia
  • erilaisia salaatinlehtiä
  • nippu retiisejä
  • 2 kpl kevätsipulia
  • pala tuoretta kurkkua
  • 2 kpl pihvitomaattia
  • 2 kpl avokadoa

salaatinkastike:

  • 2 rkl sitruunaöljyä
  • tai pähkinäöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

  1. Keitä kananmunia noin 10 minuuttia, viiriäisenmunia 2-3 minuuttia. Jäähdytä munat nopeasti kylmässä vedessä, kuori ja murskaa haarukalla.
  2. Sekoita kastikeainekset.
  3. Huuhdo kasvikset ja erilaiset salaatit (vuonankaalia, punasalaattia, rucolaa ja lehtisalaatteja). Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kuutioi malto. Halkaise avokadot, poista kivi ja koverra hedelmämalto kuorista. Leikkaa avokadot kuutioiksi. Kokoa salaatti annoksiksi ja pirskota päälle kastiketta.

Kokeile myös näitä salaattireseptejä: Fenkolisalaatti Mimosasalaatti Kvinoa-nokkossalaatti Ruoka.fi: Kukkakaali-linssisalaatti

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keväinen pääsiäissalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.