Kikherne-perunasalaatti
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 500 g keitettyjä perunoita
- puolikas tuorekurkku
- 1 vihreä chili
- 1 tlk (380 g) kikherneitä
marinadi:
- 2 dl paksua, maustamatonta jogurttia
- 1 tl kurkumaa
- 1 dl hienonnettua korianteria
- 2 tl (raakaruoko)sokeria
- ½ tl suolaa
- 2 rkl sitruunanmehua
koristeeksi:
- hienonnettua korianteria
- hienonnettua kevätsipulia
tarjoiluun:
- paksun purjosipulin huuhdeltuja varsia
Valmistusohje
- Sekoita marinadin aineet keskenään. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
- Kuutioi perunat ja kurkku. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi. Huuhtele kikherneet siivilässä. Sekoita kaikki ainekset marinadin joukkoon. Anna maustua kylmässä vähintään pari tuntia.
- Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo noin viiden sentin paksuisiksi viipaleiksi. Erottele varret niin, että saat monta yksittäistä lehteä tarjoiluastioiksi. Lusikoi täytettä purjon lehdille.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kikherne-perunasalaatti