Kinkkukiusaus

Kinkkukiusaus 

60+
min
yli 60 min

Ainekset

8 perunaa (isoa)
1 palsternakka
pala purjoa tai porkkana
1 fenkoli tai pala selleriä
3-4 dl ruokakermaa
1-2 valkosipulin kynttä
noin 150 g palvikinkkua
4 dl ruokakermaa (vähälaktoosista)
noin 3 dl kasvislientä
suolaa
mustapippuria

pinnalle:

100-150 g emmental-kermajuustoraastetta

Valmistusohje

  1. Kuori perunat, palsternakka, porkkana ja selleri. Leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Pese ja suikaloi purjo. Suikaloi fenkoli. Leikkaa kuoritut valkosipulinkynnet pieniksi kuutioiksi. Suikaloi kinkku. Sekoita ainekset laakeassa uunivuoassa, sirottele joukkoon vähän suolaa ja mustapippuria. Tasoita pinta ja valuta vuokaan 2 dl ruokakermaa ja kasvislientä. Sirottele pinnalle juustoraastetta.
  2. Kypsennä uunissa 175-200 asteessa ensin noin 30 minuuttia, valuta vuokaan 2 dl ruokakermaa ja tarvittaessa kasvislientä. Sirottele paistoksen päälle juustoraastetta. Jatka kypsentämistä 30-40 minuuttia. Pienennä tarvittaessa lämpötilaa 150-160 asteeseen. Miedossa uuninlämmössä kiusaus voi kypsyä pidempään.
  • Janssonin kiusaus: Lisää perunoiden joukkoon kasvisten asemesta pari suikaloitua sipulia, runsaammin valkosipulia ja rasiallinen anjovista liemineen. Abban 125 g:n janssonfileerasiassa on noin 81 g nahattomia ja ruodottomia sillifileitä.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi