Kinuskikakku hedelmätäytteellä
Kinuskikakku hedelmätäytteellä on kahvipöydän katseenvangitsija. Kakun täytteessä maistuvat mango, ananas ja sitruuna.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Kinuskikakku hedelmätäytteellä
- 5 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
täyte:
- 200 g mangososetta
- ½ sitruunan mehu
- tölkki ananasmurskaa
pinnalle:
- 2 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- nokare voita
koristeeksi:
- hedelmiä tai marjoja
Valmistusohje
Kinuskikakku hedelmätäytteellä leivotaan näin helposti:
1. Voitele pyöreä tai pitkänomainen kakkuvuoka. Leivitä vuoka korppujauholla, mantelijauheella tai kookoshiutaleilla. Vaahdota munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja seulo varovasti käännellen munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.
2. Valuta ananasmurska ja sekoita täyteainekset. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi. Kostuta levyt ananasmehulla ja levitä hedelmätäyte väliin. Kokoa kakku. Anna kakun painua kevyen painon alla.
3. Kuumenna kerma. Kaada sokeri kuivaan valurautapannuun. Pidä levyä täydellä teholla, laske lämpöä puoleen, kun sokeri alkaa sulaa. Kuumenna, kunnes sulanut sokeri saa vaaleanruskean värin. Kaada kuuma kerma pannuun ja keitä seosta koko ajan sekoitellen kymmenisen minuuttia, kunnes seos sakenee. Lisää voinokare ja kaada kinuski kakulle. Korista kinuskikakku hedelmillä tai marjoilla.
Vinkki: Valmista kakkupohja edellisenä päivänä. Jos tarvitset myös vegaanisen vaihtoehdon kahvipöytään tee näin vegaaninen kakkupohja ja vegaaninen kinuski.
Lue myös Anna.fi: Mascarpone-kinuski-marjatorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kinuskikakku hedelmätäytteellä