Kirkas kanakeitto

Kirkas kanakeitto 

60
min
4 annosta
30-60 min

Ainekset

400 g broilerisuikaleita
noin 1 ½ l vettä
öljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl inkivääritahnaa
2 tl sitruunaruohotahnaa
veitsenkärjellinen punaista chilitahnaa
3 limetin lehteä (saa kuivattuna)
2 paksoita tai 1 kiinankaali
2 limetin mehu ja raastettu kuori
3 kevätsipulia
tuoretta korianteria
1 rkl soijakastiketta
(1 rkl thaimaalaista kalakastiketta)

Valmistusohje

1. Huuhdo broilerisuikaleet tai broilerin sisäfileet kylmällä vedellä. Pane lihapalat kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että palat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, kuori pinnalle kertyvä vaahto ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Jos haluat kirkkaan liemen, kaada liemi suodatinpaperilla vuorattuun siivilään.

2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy ja kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää maustetahnat, broileriliemi ja muut ainekset sekä kypsät lihapalat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos haluat, lisää liemeen thaimaalaista kalakastiketta.

Vinkki: Mauste tahnojen sijaan voit käyttää tuoretta inkivääriä, sitruunaruohoa ja chiliä.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi