Kirsikkaleivokset
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 3 dl vehnäjauhoja
- 125 g voita
- 2 rkl vettä
- 1 rkl sitruunamehua
Täyte
- 1 dl jauhettua mantelia
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl ranskankermaa
- sitruunankuori
- 2 dl kivettömiä kirsikan puolikkaita
Valmistusohje
Kirsikkaleivokset ovat meheviä pieniä herkkupaloja, jotka maistuvat kahvin kera. Taikinaan tai täytteeseen voi lisätä pari tippaa karvasmanteliöljyä, niin kirsikkaleivokset saavat uutta makua.
1. Mittaa taikinan ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä palloksi. Anna levähtää 15 minuuttia jääkaapissa.
2. Painele taikina leivosvuokiin ja paista 200 asteessa noin 5 minuuttia.
3. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Lisää muut täyteainekset ja lusikoi täyte vuokiin. Aseta pinnalle kirsikanpuolikkaita ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirsikkaleivokset