Kirsikkapullat
Kirsikkapullat täytetään cocktailkirsikoilla ja kookoshiutaleilla, sekä koristellaan lopuksi tomusokerikuorrutuksella. Kirsikkapullien taikina on sama kuin pähkinäpullien, joten voit leipoa kerralla vaikka molempia herkullisia pullia!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl kardemumma
- 2 tl suolaa
- 13-15 dl vehnäjauhoja
- 200 g voita tai margariinia
Täyte puolelle annokselle taikinaa
- 2 dl valutettuja cocktailkirsikoita
- 2 dl kookoshiutaleita
- 50 g voita
Voiteluun
- kananmuna
Pinnalle
- 3 dl tomusokeria
- 1 rkl kirsikoiden lientä
- cocktailkirsikoita
Valmistusohje
1. Käytä taikinaan huoneenlämpöisiä aineksia. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
2. Lisää joukkoon munat, sokeri ja mausteet. Älä kumoa joukkoon koko jauhomäärää kerralla, vaan lisää niitä vähitellen koko ajan hyvin alustaen. Lisää lopuksi huoneenlämmössä pehmennyt tai juokseva rasva. Alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
3. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota noin puoli tuntia vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
4. Mittaa täytteen ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä rouheaksi seokseksi.
5. Jaa taikina kahteen osaan. (Tee toisesta taikinapuolikkaasta esimerkiksi pähkinäpullia.)
6. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä kirsikkatäyte taikinalevylle. Kierrä levy kääröksi ja leikkaa paloiksi.
7. Lado palat vuokiin ja kohota pellillä noin 15 minuuttia. Voitele kirsikkapullat munalla ja paista 250 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
8. Sekoita sokerikuorrutus. Korista kirsikkapullat kuorrutuksella ja kirsikoilla.
Kokeile myös muita maukkaita pullareseptejä:
Pähkinäpullat
Mantelipullat
Lucia-pullat eli lussekatter
Stollen
Ruoka.fi: Pistaasipullat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirsikkapullat