Reseptit

Kirsikkatomaattihilloke

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 2 rasiaa kirsikkatomaatteja
  • 3 dl hienoa sokeria
  • 5 dl tomaattimehua
  • 5 dl valkoviiniä
  • mustapippuria myllystä
  • sormisuolaa
  • basilikanlehtiä

Valmistusohje

Kirsikkatomaattihilloke

1. Sulata sokeri paistinpannussa miedolla lämmöllä juoksevaksi. Sokeri saa hieman paahtua, mutta ei ruskistua eikä palaa. Lisää tomaattimehu ja viini ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes seos alkaa olla siirappimaista.

2. Kalttaa kirsikkatomaatit. Tee molempiin päihin terävällä veitsellä ristiviillot tai pistele hammastikulla kuoren pinta rikki. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen hetkeksi ja poista kuori.

3. Yhdistä kirsikkatomaatit ja liemi.

  • VINKKI: Ohjetta voi yksinkertaistaa käyttämällä sokerin sijaan vaaleaa siirappia. Kiireinen voi kumota tomaatit kerralla kiehuvaan veteen. Kun kuori alkaa repeillä parin minuutin kuluessa, tomaatit nostetaan reikäkauhalla kulhoon kylmään veteen jäähtymään ennen kuoren poistamista.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirsikkatomaattihilloke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.