Katkarapucurry thaimaalaiseen tyyliin
Katkarapucurry thaimaalaiseen tyyliin saa herkullisen maun currytahnasta, chilistä ja tuoreista yrteistä, joiden makua tasapainottaa kookosmaito. Tämä ruoka on myös hyvin muuntelukelpoinen, voit vaihdella curryyn käytettäviä kasviksia oman maun mukaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Katkarapucyrry thaimaalaiseen tyyliin
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl currytahnaa
- 1 kpl punainen chili
- 1 tlk kookosmaitoa (4 dl)
- 1 ripaus sokeria
- 3 dl vihreitä papuja, sokeriherneitä, maissia tai parsakaalia tai 350 g:n pussi pakastettuja wok-vihanneksia
- noin 500 g katkarapuja tai jättikatkaravun pyrstöjä
- ½ sitruunan mehu
- tuoretta thai-basilikaa tai korianteria
Valmistusohje
Katkarapucurry thaimaalaiseen tyyliin valmistuu näin:
Katkarapucurry thaimaalaiseen tyyliin on monipuolinen ruoka. Siihen sopivat myös porkkana, purjo ja bambunversot.
- Kiehauta öljyssä currytahna ja paloiteltu chili. Lisää kookosmaito, ripaus sokeria. Kun kookosmaito kiehuu, lisää kasvikset ja katkaravut. Mausta katkarapucurry kirpeäksi sitruunamehulla. Anna kasvisten kypsyä ja katkarapujen kuumentua hiljalleen pari minuuttia.
- Laita jasmiini- tai basmatiriisi kypsymään jo ennen curryn valmistamista. Kumoa kypsä riisi tarjoiluvadille, tee keskelle kolo ja kaada kuuma curry keskelle.
Katso myös: Thaimaalainen ruoka on mausteiden ilotulitusta – kokkaa suosituimmat thairuoat kotikeittiössä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Liedellä höyryää curry
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katkarapucurry thaimaalaiseen tyyliin