Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Katkarapucurry thaimaalaiseen tyyliin

Katkarapucurry thaimaalaiseen tyyliin saa herkullisen maun currytahnasta, chilistä ja tuoreista yrteistä, joiden makua tasapainottaa kookosmaito. Tämä ruoka on myös hyvin muuntelukelpoinen, voit vaihdella curryyn käytettäviä kasviksia oman maun mukaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Katkarapucyrry thaimaalaiseen tyyliin

  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl currytahnaa
  • 1 kpl punainen chili
  • 1 tlk kookosmaitoa (4 dl)
  • 1 ripaus sokeria
  • 3 dl vihreitä papuja, sokeriherneitä, maissia tai parsakaalia tai 350 g:n pussi pakastettuja wok-vihanneksia
  • noin 500 g katkarapuja tai jättikatkaravun pyrstöjä
  • ½ sitruunan mehu
  • tuoretta thai-basilikaa tai korianteria

Valmistusohje

Katkarapucurry thaimaalaiseen tyyliin valmistuu näin:

Katkarapucurry thaimaalaiseen tyyliin on monipuolinen ruoka. Siihen sopivat myös porkkana, purjo ja bambunversot.

  1. Kiehauta öljyssä currytahna ja paloiteltu chili. Lisää kookosmaito, ripaus sokeria.  Kun kookosmaito kiehuu, lisää  kasvikset ja katkaravut. Mausta  katkarapucurry kirpeäksi sitruunamehulla. Anna kasvisten kypsyä ja katkarapujen kuumentua hiljalleen pari minuuttia.
  2. Laita jasmiini- tai basmatiriisi kypsymään jo ennen curryn valmistamista. Kumoa kypsä riisi tarjoiluvadille, tee keskelle kolo ja kaada kuuma curry keskelle.

Katso myös: Thaimaalainen ruoka on mausteiden ilotulitusta – kokkaa suosituimmat thairuoat kotikeittiössä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Liedellä höyryää curry


Kommentoi

Kommentoi juttua: Katkarapucurry thaimaalaiseen tyyliin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.