Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kookos-katkarapukeitto

Kookos-katkarapukeitto on mainio yhdistelmä makeaa ja hieman tulista. Se on mainio ruokahalunherättäjä aterian alkupalana.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kookos-katkarapukeitto

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 punaista chiliä
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 tl ruskeaa sokeria
  • 4 dl kalalientä (gluteenitonta)
  • 300 g katkarapuja
  • 1 limetin mehu

pinnalle:

  • korianteria

Valmistusohje

Kookos-katkarapukeitto valmistuu näin:

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista kannat ja siemenet ja hienonna. Kuori ja raasta inkivääri.

2. Kuumenna kattilassa muutama lusikallinen kookosmaitoa. Lisää joukkoon valkosipuli, chili ja inkivääri. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää joukkoon tomaattisose, kalakastike, sokeri, loput kookosmaidosta ja kalaliemi. Keitä lientä muutama minuutti.

3. Lisää joukkoon sulatetut, valutetut katkaravut. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja mausta limettimehulla.

4. Annostele keitto tarjoilukulhoihin ja koristele kookos-katkarapukeitto lopuksi hienonnetulla tuoreella korianterilla.

Katso myös: Katkaravut sopivat arkeen ja juhlaan – nappaa talteen 9 makoisaa ohjetta!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Aasialaiset katkarapupiirakat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kookos-katkarapukeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.