Kookos-kirsikkakupit
Kookos-kirsikkakupit tehdään näppärästi muffinivuoissa. Kermainen täyte höystetään valkosuklaalla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Kookos-kirsikkakupit
- 1 munanvalkuainen
- 100 g kookoshiutaleita
- 3 rkl sokeria
täyte:
- 2 rkl kuohukermaa
- 100 g valkosuklaata
- punaisia, sokeroituja kirsikoita
Valmistusohje
Kookos-kirsikkakupit leivotaan helposti näin:Kookos-kirsikkakupit
1. Sekoita lusikalla kulhossa huolellisesti valkuainen, kookoshiutaleet ja sokeri. Painele seosta kostutetuin käsin muffinipellin pienten kolojen pohjalle ja reunoille.
2. Paista kookospohjia 150-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta pelti jäähtymään ritilälle. Irrota hieman jäähtyneet pohjat varovasti pellistä ja nosta ritilälle. Anna kuivua kuivassa paikassa yön yli.
3. Kuumenna kerma kattilassa. Rouhi valkosuklaa karkeaksi. Nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon valkosuklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
4. Jaa täyte kookospohjille. Halkaise kirsikat ja nosta jokaisen leivoksen päälle puolikas. Säilytä kookosleivonnaiset viileässä.
Lue myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen
Lue myös Anna.fi: Näin leivot herkullisen lime-kookostortun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kookos-kirsikkakupit