Reseptit

Kookoshiutalekakku

Ainekset

  • 2 kuppia vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 100 g sokeria
  • ½ kuppia maitoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 80 g voita
  • 3 munaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Kostuke

  • appelsiinimehua
  • (vettä ja sokeria)

Täyte

  • 1 ½ dl kermaa

Kuorrutus

  • 80 g voita
  • 3 rkl kermaa
  • 1 ¼ kuppia hienoa sokeria
  • ½ tl vaniljasokeria

koristeeksi

  • runsaasti kookoshiutaleita
  • 3-4 pistaasimantelia tai tavallisia makeita, rouhittuja manteleita ja vihreää karamelliväriä

Valmistusohje

Kookoshiutalekakku

Jauhot, suola ja leivinjauhe sekoitetaan. Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi, lisätään keltuaiset yksitellen, jauhoseos ja maito vähitellen. Seos vatkataan tasaiseksi ja maustetaan vaniljasokerilla. Lopuksi lisätään vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Kakkua paistetaan sileässä, pyöreässä vuoassa noin puoli tuntia.

Kun kakku on jäähtynyt, se halkaistaan kahtia ja kostutetaan appelsiinimehulla, jota laimennetaan hiukan vedellä ja maustetaan sokerilla, jos tarvitsee. Kakku täytetään vatkatulla kermalla.

Vatkataan voi ja sokeri kuorrutusta varten ja lisätään kerma ja vaniljasokeri. Kakku peitetään seoksella. Lopuksi sirotellaan kakulle runsaasti kookoshiutaleita sekä hienonnettua pistaasimantelia väriä antamaan. Myös tavallisia manteleita, jotka kuoritaan, rouhitaan ja värjätään vihreällä karamellivärillä, voi käyttää.

Kotiliesi 9/1938


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kookoshiutalekakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.