Korealainen kevätrulla
Kevätrullat täytetään salaatinlehdillä ja ohuiksi tikuiksi leikatuilla kasviksilla, pavuilla ja yrteillä. Täytteeksi tulevia porkkanasuikaleita voi keittää hetkisen. Rullat nautitaan paistetun lihan ja ihanan mausteisen dippikastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Korealainen liha:
- 500 g porsaan sisäfileetä tai broilerin rintaa
- suolaa
- valkopippuria
dippikastike:
- 0.5 dl soijakastiketta
- 1 limetin mehu
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl Hoisin-kastiketta
- 1 tl sweet chili-kastiketta
- 1 tl inkivääritahnaa
- 1 tl sitruunaruohotahnaa
- tuoretta korianteria
Kevätrullat:
- 12 kpl pyöreitä riisipaperikuoria
- salaatinlehtiä
- 2-3 porkkanaa
- ½ kurkkua
- 3 kevätsipulia
- n. 200 g mung-pavunituja
- tuoretta minttua ja korianteria
Valmistusohje
1. Ruskista lihapalat nopeasti rasvassa pannulla. Nosta pieneen uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Sekoita dippikastikkeet ainekset.
3. Upota 2–3 riisipaperiarkkia kerrallaan kiehautettuun, kädenlämpöiseksi jäähtyneeseen veteen 5 minuutiksi. Nosta arkit puhtaan pyyhkeen päälle. Täytä arkit salaatinlehdillä ja ohuiksi tikuiksi leikatuilla kasviksilla, pavuilla ja yrteillä. Porkkanasuikaleita voi ryöpätä muutaman minuutin ajan. Tee paperiarkista ylhäältä avoin nyytti. Aseta nyytit vadille ja peitä kelmulla kuivumisen estämiseksi.
4. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Kasta kääryleitä ja lihapaloja kastikkeeseen ja nauti.
Lue myös: Kokataan korealaista ruokaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Korealainen kevätrulla