Korealainen lihakeitto

Korealainen lihakeitto 

60+
min
1
5 annosta
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

noin 1 ½ kg luullista porsaanlapaa
1 rkl rypsiöljyä
2 porkkanaa
1 sipuli
noin 2 l vettä
2 cm:n pala inkivääriä
4 valkosipulinkynttä
5-6 maustepippuria
2 rkl makeaa soijakastiketta
2 tl suolaa
1-2 dl kimchiä eli korealaista hapatettua kiinankaalisalaattia
2 rkl vaaleaa misotahnaa
½ tl korealaista chilijauhetta tai cayennepippuria

Retikkasalaatti

100 g retikkaa
100 g paksoita eli pinaattikiinankaalia
1 tl suolaa
2 tl riisiviinietikkaa

Valmistusohje

Korealainen lihakeitto saa aidon maun kimchistä. Chilillä maustettua kimchiä lisätään lihakeittoon oman maun mukaan. Korealaisen lihakeiton lisukkeekso sopivat myös peruna, kesäkurpitsa, sienet tai tofu.

1. Ruskista lihapalat öljyssä. Nosta kattilaan. Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli. Kaada lihan päälle kiehuvaa vettä niin, että lihapalat peittyvät. Kuumenna liemi uudelleen kiehuvaksi ja kuori pinnalle muodostuvaa vaahtoa. Lisää kasvikset, paloiteltu inkivääri, valkosipulinkynnet, maustepippurit, soija ja suola. Anna lihakeiton kiehua miedolla lämmöllä kypsäksi noin kaksi tuntia.

2. Valmista tässä välissä retikkasalaatti. Kuori retikka ja leikkaa mandoliinilla tai juustohöylällä höyläten ohuita lastuja. Sekoita viipaleiden joukkoon suola. Anna suolaantua
30 minuuttia. Huuhtele, taputtele kuiviksi ja nosta kulhoon. Huuhtele ja viipaloi paksoi joukkoon. Mausta salaatti riisiviinietikalla.

3. Nosta lihapalat liemestä ja poista luut ja rasvaosa. Paloittele pienemmiksi. Lisää lihat takaisin liemen joukkoon. Paloittele kimchiä ja lisää misotahnan ja chilijauheen kanssa lihakeittoon. Kiehauta.