Reseptit

Korianteri-kookossämpylät

Ainekset

  • 1 prk (400 g) kookosmaitoa
  • 1 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl sokeria
  • 2 dl korianterisilppua
  • 9 dl vehnäjauhoa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • tai maapähkinäöljyä

Valmistusohje

Korianteri-kookossämpylät
  1. Yhdistä kookosmaito ja vesi, lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen, lisää suola ja sokeri sekä korianterisilppu.
  2. Lisää jauhot pienissä erissä ja alusta tasaiseksi, hieman löysäksi taikinaksi. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa puolisen tuntia.
  3. Leivo taikinasta jauhotetulla leivinalustalla noin 20 pyöreää sämpylää. Kohota 15 minuuttia ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä. Tarjoile thaikalakeiton kera tai sellaisenaan.
  • Ohjeesta tulee noin 20 sämpylää

Kommentoi

Kommentoi juttua: Korianteri-kookossämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.