Koskenkorvan klimppisoppa

Koskenkorvan klimppisoppa 

60+
min
10 annosta
yli 60 min

Ainekset

liemi:

1 kg luista nautaa
tai lammasta
tai sikaa
2-3 vettä
3 tl suolaa
1 rkl valko- ja maustepippureita
2-3 sipulia

Sekoitettu klimppitaikina:

2-3 dl maitoa
tai vettä
tai lihalientä
1-2 kananmunaa
0.5 tl suolaa
ripaus sokeria
2-3 dl ohrajauhoja
tai vehnäjauhoja
rusinoita

Keitetty taikina:

50 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2-3 dl maitoa
3 kpl munia
suolaa
sokeria
1 dl rusinoita

Valmistusohje

  1. Pane lihaiset luut kiehumaan. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois ja lisää mausteet. Keitä lientä useita tunteja, kunnes lihat irtoavat luista.
  2. Irrota lihat luista ja siivilöi liemi.
  3. Sekoitettu taikina: Sekoita kaikki ainekset nesteeseen. Käytä vehnäjauhoja sen verran, että tulee sakea taikina. Liian pehmeä taikina hajoaa liemeen ja liian kova on “tympeetä syörä”.
  4. Keitetty taikina: Kiehauta jauhot sulassa rasvassa. Lisää maito voimakkaasti vatkaten. Kiehauta, älä polta pohjaan. Taikinan tulee olla sakeaa. Jäähdytä, lisää munat ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää rusinat. Ota lusikalla pieniä klimppejä ja rusina joka klimppiin.
  5. Lisää liemeen pieniä klimppejä, jotka painuvat pohjaan ja kypsyessään nousevat liemen pinnalle. Lisää joukkoon pieniksi paloiksi leikatut lihapalat.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
23.4.2007
Kotiliesi