Koskenkorvan klimppisoppa

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Annoksia: 10
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Keitot, Keitot
Koskenkorvan klimppisoppa

Ainesosat

Määrä Aines
liemi:
1 kgluista nautaa
 lammasta
 sikaa
2-3vettä
3 tlsuolaa
1 rklvalko- ja maustepippureita kokonaisina
2-3sipulia
Sekoitettu klimppitaikina:
2-3 dlmaitoa
 vettä
 lihalientä
1-2kananmunaa
0,5 tlsuolaa
ripaussokeria
2-3 dlohrajauhoja
 vehnäjauhoja
 rusinoita
Keitetty taikina:
50 gvoita
2 dlvehnäjauhoja
2-3 dlmaitoa
3 kplmunia
 suolaa
 sokeria
1 dlrusinoita

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Pane lihaiset luut kiehumaan. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois ja lisää mausteet. Keitä lientä useita tunteja, kunnes lihat irtoavat luista.
  2. Irrota lihat luista ja siivilöi liemi.
  3. Sekoitettu taikina: Sekoita kaikki ainekset nesteeseen. Käytä vehnäjauhoja sen verran, että tulee sakea taikina. Liian pehmeä taikina hajoaa liemeen ja liian kova on ”tympeetä syörä”.
  4. Keitetty taikina: Kiehauta jauhot sulassa rasvassa. Lisää maito voimakkaasti vatkaten. Kiehauta, älä polta pohjaan. Taikinan tulee olla sakeaa. Jäähdytä, lisää munat ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää rusinat. Ota lusikalla pieniä klimppejä ja rusina joka klimppiin.
  5. Lisää liemeen pieniä klimppejä, jotka painuvat pohjaan ja kypsyessään nousevat liemen pinnalle. Lisää joukkoon pieniksi paloiksi leikatut lihapalat.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 5 kertaa
  • Katsottu: 12374 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 56

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu