Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kreikkalainen lihamureke

Kreikkalainen lihamureke tehdään lampaan- ja naudanjauhelihasta, höystetään fetajuustolla ja peitellään munakoisoviipaleilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kreikkalainen lihamureke:

  • 1-2 kpl sipulia
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • noin 1 rkl öljyä
  • 1 dl vettä
  • 1 tilkka naudanlihafondia tai ½ lihaliemikuutiota
  • 1 dl korppujauhoa
  • 500 g lampaanjauhelihaa
  • 500 g naudan paistijauhelihaa
  • 2 dl kermaviiliä tai kreikkalaista jogurttia
  • 2 kpl kananmunaa
  • 200 g feta-juustoa
  • rouhittua mustapippuria
  • (ripaus suolaa)
  • 1 tl oreganoa

Pinnalle

  • 1 kpl iso munakoiso
  • öljyä

Valmistusohje

Kreikkalainen lihamureke valmistuu näin helposti:

Kreikkalainen lihamureke tuo ripauksen välimerellisyyttä ruokapöytääsi.

1. Leikkaa munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Ripota viipaleiden pinnalle suolaa. Anna viipaleiden vetistellä noin 5 minuuttia. Huuhdo niistä suolavesi ja kuivaa. Kuullota sen jälkeen munakoisoviipaleet öljyssä.

2. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä. Lisää vesi ja liemikuution puolikas tai fondi.

3. Kaada sipuliseos kulhoon. Lisää kermaviili tai jogurtti sekä korppujauho sipuliseokseen. Anna seoksen turvota rauhassa noin 10 minuuttia.

4. Lisää munat, mausteet ja jauheliha. Murenna joukkoon feta-juusto ja muovaa kreikkalainen mureke voideltuun vuokaan. Peitä murekkeen pinta munakoisoviipaleilla ja kypsennä lihamureketta 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

5. Tarjoa mureke esimerkiksi kreikkalaisen grillatun salaatin kanssa.

Kokeile myös muita maukkaita jauheliharuokia: Jauhelihamureke Jauhelihapihvit Turkkilaiset varraslihapullat Ruoka.fi: Jauheliha-perunasoselaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kreikkalainen lihamureke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.