Kuharullat ja höyrytetyt vihannekset

Kuharullat ja höyrytetyt vihannekset 

60
min
4 annosta
30-60 min

Ainekset

600 g kuhafileetä
½ tl suolaa
1/4 tl vastarouhittua pippuria
1 valkosipulin kynsi
1 ruukku rucolasalaattia tai persiljaa
10 basilikanlehteä
1 rkl rypsiöljyä
50 g pinjansiemeniä
2 dl valkoviiniä
2-3 rkl kasvirasvatuorejuustoa
1-2 rkl sitruunamehua
1-2 tl kala- tai kasvisliemitiivistettä
(fondia)
(½ dl vettä)

lisäke:

200 g ruusu- tai kukkakaalia
200 g porkkanoita
100 g papuja
100 g salaattifenkolia tai lehtipinaattia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
veitsenkärjellinen suolaa, pippuria ja sokeria

Valmistusohje

  1. Leikkaa fi leet ruodottomiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori valkosipulinkynsi ja pane se, rucola, basilika, öljy, pinjansiemenet ja 2 rkl valkoviiniä kulhoon. Hienonna sauvasekoittimella.
  3. Levitä seos fileille, rullaa ne ja lado vuokaan. Kaada viini ja sitruunamehu fileille, lisää tuorejuusto nokareina ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.
  4. Puhdista ja pilko suupaloiksi lisäkekasvikset, höyrytä tai kypsennä vesitilkassa noin 10 minuuttia (pinaatin voi pikapaistaa öljytyllä pannulla), sekoita öljy, sitruunamehu ja mausteet. Mausta seoksella kasvikset.
  5. Lisää kuhan kastikkeeseen fondi (ja tilkka vettä), sekoita niin, että juusto sekoittuu tasaisesti. Tarjoa vihannesten sekä perunan kanssa.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi