Kukkakaalipata
Kukkakaalipata rikastetaan linsseillä ja maustetaan muhevaksi. Maustetun ruokakerman voi halutessaan korvata myös kookoskermalla. Tarjoa riisin ja rapeakuorisen leivän kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kukkakaalipata:
- 1 iso sipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- noin 1 tl kutakin maustetta (tai maun mukaan): kuminaa, juustokuminaa, curryjauhetta, jauhettua korianteria, garam masalaa
- 1 kuivattu chili
- suolaa
- 1 pienehkö kukkakaali
- ½ porkkana
- 1 dl vihreitä linssejä
- ½ tlk tomaattimurskaa
- ½ tlk Valion Cocos Lime-ruokakermaa
- 1 tl kokonaisia neilikoita
- 1-2 rkl limettimehua
Valmistusohje
Kukkakaalipata valmistuu helposti näin:
1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy wokkipannussa ja kuullota sipulit. Lisää mausteet ja chili tässä vaiheessa, jotta maut avautuvat kunnolla.
2. Pilko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja porkkana ”kolikoiksi”. Lisää kasvikset pannulle. Kuullota hetki. Lisää tomaattimurska, neilikat ja linssit. Anna hautua pienellä lämmöllä mielellään kannen alla, kunnes kukkakaalit, porkkanat ja linssit tuntuvat kypsiltä.
3. Lopuksi sekoita joukkoon vielä ruokakerma sekä limetin mehu ja kuumenna. Poista kokonaiset neilikat ja tarjoile kukkakaalipata itämaisen riisin kanssa.
Resepti: Minttu Koivunen, Lahti
Lue myös: 9 maittavaa kasvisreseptiä kukkakaalista – näin hyödynnät myös suosikkivihanneksen suojalehdet!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kukkakaalista on tullut trendiherkku – poimi parhaat reseptit!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kukkakaalipata