Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuningatarhillo

Kuningatarhillo yhdistää vadelmat ja mustikat. Itse tehdyt hillot ovat mainio tapa nauttia kesän marjoista. Opettele hillon tekemisen perusteet. Yksi ohje toimii monille eri marjoille.

Ainekset

kuningatarhillo

  • 4 l mustikoita ja vadelmia
  • 1 dl vettä
  • 1 kg hillosokeria

Valmistusohje

Kuningatarhillo tehdään helposti näin:

  1. Perkaa ja pilko yksi kilogramma marjoja. Jos teet pakastemarjoista, voit käyttää ne kohmeisina.
  2. Kuumenna puoli desilitraa vettä ja marjat kattilassa. Sekoita 500 grammaa hillosokeria höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10–15 minuuttia, riippuen mitä marjoja käytät.  Sekoita välillä. Kuori vaahtoa pois seoksen pinnalta.
  3. Anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.
  4. Kaada kuningatarhillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä mieluiten viileässä.

Vinkki! 

Hillon keittoajat

  • pehmeäkuoriset marjat (esim. mansikka, vadelma) noin 10 minuuttia
  • kovakuoriset marjat (esim. herukka, karviainen) noin 15 minuuttia

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2021.

Lue myös: Näin onnistut hillon teossa: Ota haltuun hillon peruskaava ja parhaat hilloreseptit

Lue myös Anna.fi: Hilloresepti, joka toimii taatusti – opettele hillon peruskaava tällä ohjeella


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuningatarhillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.