Kupidon sitruunakakku
Tämä sitruunakakku on kirpeän kermainen. Roomalaisen rakkauden jumalan, Kupidon, mukaan nimetty kakku on kuin rakkaus parhaimmillaan. Se yllättää kipakalla sitruunalla ja on lempeän makeaa kuin kerma. Tee kakkupohja ja sitruunakiisseli edellisenä päivänä
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
kakkupohja:
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- ½ dl perunajauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1/3 tl leivinjauhetta
kostutus:
- 1 limetin mehu
- 1 dl vettä
- ¼ tl sokeria
sitruunakiisseli:
- 2 dl vettä
- 3 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
- 1 dl sokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 2 munankeltuaista
täyte ja kuorrutus:
- 4 dl kuohukermaa
- sitruunakiisseli
pinnalle ja vuoan leivitykseen:
- kookoshiutaleita
Valmistusohje
Kupidon sitruunakakku leivotaan helposti näin:
- Valmista kakkupohja tarjoamista edellisenä päivänä. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele ja tasapohjainen kakkuvuoka (ø 15 cm) ja leivitä se kookoshiutaleilla tai korppujauheella.
- Mittaa jauhot, perunajauhot ja leivinjauhot kulhoon.
- Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen munavaahtoon. Sekoita varovasti ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.
- Valmista sitruunakiisseli kakun kypsyessä. Mittaa vesi, maissitärkkelysjauhot, sokeri, hyvin pestyn sitruunan kuori ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna koko ajan hiljalleen sekoitellen, kunnes seos sakenee. Lisää keltuaiset kiisseliin ja anna kiisselin jäähtyä seuraavaan päivään.
- Leikkaa kakku kolmeksi levyksi. Kostuta kakkulevyt sitruunavedellä.Vaahdota kylmä kerma ja sekoita joukkoon kylmä sitruunakiisseli. Lusikoi sitruunakermaa kakkulevyjen väliin. Kokoa kakku ja anna sen hetken aikaa painua kevyen painon (leikkuulauta) alla.
- Lusikoi jäljellä oleva sitruunakerma kakun pinnalle ja reunoille. Ripota päälle kookoshiutaleita.Tarjoa Kupidon sitruunakakku kylmänä.
Katso myös: Situunapiirakka 3 tavalla – katso Kotilieden ohjeet!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sitruuna-marenkikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kupidon sitruunakakku