Kurkkurelish
Kurkkurelish sujahtaa hampurilaisen tai hot dogin väliin ja maistuu kinkkukiusauksenkin kanssa. Kurkkurelishin kirpakka maku toimii myös Janssonin kiusauksen kaverina. Tällä ohjeella valmistat noin 1½ kg säilykettä.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Kurkkurelish:
- 1.5 kg kurkkua
- 250 g sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
Liemi
- 1 dl vettä
- 4 dl väkiviinaetikkaa
- 6 dl sokeria
- 2 rkl merisuolaa
- reilu nippu tilliä
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi, sokeri ja suola. Lisää etikka ja kuumenna kiehuvaksi.
2. Leikkaa kurkut pieniksi kuutioiksi ja silppua sipulit. Lisää ne kuumaan liemeen. Silppua joukkoon tilli ja kaada seos puhtaisiin tölkkeihin, sulje kansilla ja säilytä viileässä.
Tällä ohjeella valmistat noin 1½ kg säilykettä.
Lue myös: Säilykepurkkien ja -pullojen sterilointi – näin onnistut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kurkkurelish