Kurkkusushi
Kurkkusushi on raikas herkkupala, joka valmistuu viidessä minuutissa. Sisään voi kääriä lohta, säilykekalaa tai kasviksia oman maun mukaan. Tämän suolaisen suupalan voit tarjota niin lounaalla kuin iltapalaksikin!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
- Munaton
Ainekset
Kurkkusushi
- 1 kurkku
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 10 kylmäsavulohi- tai graavilohiviipaletta
- 1 rkl chilikastiketta esim. srirachaa
- 2 tl wasabitahnaa
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Tarjolle
- 1 dl soijakastiketta
Valmistusohje
Kurkkusushi tehdään helposti näin:
- Leikkaa yhdestä kurkusta 10 pitkittäistä viipaletta esimerkiksi juustohöylällä. Jätä kostea keskiosa leikkaamatta. Käännä kurkku leikkauksen puolivälissä ja aloita leikkaus toiselta puolelta.
- Levitä viipaleet tasaiselle alustalle limittäin. Painele kuivaksi talouspaperin avulla.
- Voitele pinta sadalla grammalla tuorejuustoa. Levitä päälle kymmenen viipaletta lohta.
- Pursota keskelle vaakasuunnassa yksi ruokalusikallinen srirachakastiketta ohueksi vanaksi. Pursota viereen pari teelusikallista wasabitahnaa.
- Kääri tiukalle rullalle niin, että kurkkuviipaleet pysyvät tiukkana eivätkä täytteet pursua ulos. Ripottele päälle kaksi ruokalusikallista seesaminsiemeniä ja leikkaa paloiksi.
- Tarjoa kurkkusushi-palat soijakastikkeen kanssa.
Vinkki: Kokeile myös kalatempuraa
Lue myös Anna.fi: Näin teet hemaisevan pinkit sushipalat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kurkkusushi
Onnistuukohan nämä kesäkurpitsasta🤔koska tuore kurkku on mulle ihan kauhistus😱🤢
Varmasti, toivottavasti saat siitä tarpeeksi ohutta viipaletta. Ehkä sitä voisi mikrottaa hetken ja kuivata sen jälkeen talouspaperilla hyvin. Näin se pehmenee pikkuisen ja saat siitä joustavan rullaukseen.