Kyyttöpata
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 2 kg kyytön ulkopaistia tai muuta haudutettavaa lihaa
- voita tai öljyä
- 4 puna- tai keltasipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 laakerinlehteä
- 10 maustepippuria
- 1 tl jauhettua kanelia tai 1 kanelitanko
- 2 tl merisuolaa (savunmakuista)
- jauhettua valkopippuria
- ripaus chilijauhetta
- 3 porkkanaa
- pala juuriselleriä
- 1 palsternakka
- vettä
Valmistusohje
1. Leikkaa liha suurehkoiksi paloiksi ja ruskista kevyesti rasvassa valurautapadassa. Lisää muut ainekset sekä vettä sen verran, että ainekset lähes peittyvät ja anna padan hautua 175-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia.
2. Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden ja paahdettujen juuresten kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kyyttöpata