Reseptit

Kyyttöpata

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 2 kg kyytön ulkopaistia tai muuta haudutettavaa lihaa
  • voita tai öljyä
  • 4 puna- tai keltasipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • 1 tl jauhettua kanelia tai 1 kanelitanko
  • 2 tl merisuolaa (savunmakuista)
  • jauhettua valkopippuria
  • ripaus chilijauhetta
  • 3 porkkanaa
  • pala juuriselleriä
  • 1 palsternakka
  • vettä

Valmistusohje

Kyyttöpata

1. Leikkaa liha suurehkoiksi paloiksi ja ruskista kevyesti rasvassa valurautapadassa. Lisää muut ainekset sekä vettä sen verran, että ainekset lähes peittyvät ja anna padan hautua 175-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia.

2. Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden ja paahdettujen juuresten kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kyyttöpata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.