Laakeroidut sitruunasilakat
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Etikkaliemi:
- 500 g silakkafileitä
- 4 dl vettä
- 0.5 dl etikkaa
- 1 rkl suolaa (karkeaa)
Mausteliemi:
- nippu laakerinlehtiä
- 1 dl sitruunamehua
- 0.5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2-3 rkl sokeria
- valkopippuria
- 1 dl rypsiöljyä
- punasipulirenkaita
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunan kuori
Valmistusohje
- Sekoita etikkaliemen ainekset. Anna kalojen raakakypsyä liemessä jääkaapissa neljä tuntia.
- Siivilöi kalat liemestä. Kierrä silakat rulliksi ja lado maljaan. Asettele kalakääröjen väliin laakerinlehtiä.
- Sekoita maustekastikkeen ainekset. Kaada seos kalojen päälle ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Laakeroidut sitruunasilakat