Reseptit

Laakeroidut sitruunasilakat

Ainekset

Etikkaliemi:

  • 500 g silakkafileitä
  • 4 dl vettä
  • 0.5 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa (karkeaa)

Mausteliemi:

  • nippu laakerinlehtiä
  • 1 dl sitruunamehua
  • 0.5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2-3 rkl sokeria
  • valkopippuria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • punasipulirenkaita
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan kuori

Valmistusohje

Laakeroidut sitruunasilakat

  1. Sekoita etikkaliemen ainekset. Anna kalojen raakakypsyä liemessä jääkaapissa neljä tuntia.
  2. Siivilöi kalat liemestä. Kierrä silakat rulliksi ja lado maljaan. Asettele kalakääröjen väliin laakerinlehtiä.
  3. Sekoita maustekastikkeen ainekset. Kaada seos kalojen päälle ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Laakeroidut sitruunasilakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.