Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lammasribsit

Lammasribsit sopivat viikonlopun juhlapäivälliselle. Valkosipuli-yrttikuorrutus viimeistelee herkulliset ribsit!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lammasribsit

  • noin 12 kappaleen karitsan kyljysrivi
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

  • voi-öljyseosta

Valkosipuli-yrttiseos

  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Lammasribsit valmistuvat helposti näin:

1. Putsaa luut kalvoista. Valmista valkosipuli-yrttiseos. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella leikkuulautaa vasten hieroen tasaiseksi soseeksi. Nosta sose kulhoon. Riivi joukkoon timjaminlehdet ja raasta mukaan sitruunan kuori. Lisää joukkoon sitruunamehu ja oliiviöljy.

2. Paista lihoihin kuumalla pannulla tai kuumassa grillissä kaunis ruskea pinta ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Hiero lihoihin puolet mausteseoksesta. Peitä luuosat kevyesti foliolla. Loppukypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes lihamittari näyttää sisälämpötilaksi 58 astetta. Anna ribsien vetäytyä foliossa 10 minuuttia.

3. Leikkaa lammasribsit annoskyljyksiksi ja lusikoi pinnalle loppu yrttiseos.

4. Tarjoa ribsit kermaperunoiden tai rosmariiniperunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

 Vinkki: Lammasribsit voi käyttää kuumassa grillissä ennen loppukypsennystä uunissa.

Lue myös Anna.fi: Näin valmistat mehevät ja maukkaat lampaankyljykset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lammasribsit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.