Lämmin juurikassalaatti
Lämmin juurikassalaatti sekoitetaan uunissa paahdetuista juureksista ja kikherneistä. Tehosta vielä juurikasvien omaa makeutta siirapilla tai hunajalla. Paahdettujen juuresten makeus takaa suosion myös lasten suissa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Lämmin juurikassalaatti:
- 400 g pieniä punajuuria
- 400 g keltajuuria
- 400 g raitajuuria
- ½ dl öljyä
- 1 rkl hunajaa tai ruokosokeria
- merisuolaa ja mustapippuria myllystä
- timjamia tai salviaa
- 400 g porkkanoita
- 8 valkosipulinkynttä kuorineen
- 400 g kikherneitä tai papuja
- 1 rkl hunajaa tai ruokosokerisiirappia
- ½ dl kurpitsansiemeniä
kastike:
- 2 dl luonnonjogurttia
- merisuolaa ja mustapippuria myllystä
- 1 tl juustokuminaa
- ripaus hunajaa
- 1 limetin mehu
Valmistusohje
Lämmin juurikassalaatti on mainio lisuke. Paahdettujen juuresten makeus takaa suosion myös lasten suussa.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta kuoritut ja halkaistut punajuuret öljytyllä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Ripota punajuurien päälle öljyä, sokeria ja timjamia tai salviaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda punajuuria uunissa kymmenisen minuutia.
- Lisää kuoritut porkkanat, kokonaiset valkosipulinkynnet ja kikherneet uunipellille. Lisää juurikkaiden päälle hunaja ja kurpitsansiemenet. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Nosta tarjolle heti.
Katso myös: Lämmin punajuurisalaatti
Katso myös Anna.fi: Lämmin kesäkasvissalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lämmin juurikassalaatti