Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lämmin juurikassalaatti

Lämmin juurikassalaatti sekoitetaan uunissa paahdetuista juureksista ja kikherneistä. Tehosta vielä juurikasvien omaa makeutta siirapilla tai hunajalla. Paahdettujen juuresten makeus takaa suosion myös lasten suissa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lämmin juurikassalaatti:

  • 400 g pieniä punajuuria
  • 400 g keltajuuria
  • 400 g raitajuuria
  • ½ dl öljyä
  • 1 rkl hunajaa tai ruokosokeria
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • timjamia tai salviaa
  • 400 g porkkanoita
  • 8 valkosipulinkynttä kuorineen
  • 400 g kikherneitä tai papuja
  • 1 rkl hunajaa tai ruokosokerisiirappia
  • ½ dl kurpitsansiemeniä

kastike:

  • 2 dl luonnonjogurttia
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • 1 tl juustokuminaa
  • ripaus hunajaa
  • 1 limetin mehu

Valmistusohje

Lämmin juurikassalaatti on mainio lisuke. Paahdettujen juuresten makeus takaa suosion myös lasten suussa.

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta kuoritut ja halkaistut punajuuret öljytyllä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  2. Ripota punajuurien päälle öljyä, sokeria ja timjamia tai salviaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda punajuuria uunissa kymmenisen minuutia.
  3. Lisää kuoritut porkkanat, kokonaiset valkosipulinkynnet ja kikherneet uunipellille. Lisää juurikkaiden päälle hunaja ja kurpitsansiemenet. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Nosta tarjolle heti.
Lämmin juurikassalaatti

Katso myös: Lämmin punajuurisalaatti

Katso myös Anna.fi: Lämmin kesäkasvissalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lämmin juurikassalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.