Lämmin kesäsalaatti
Lämmin kesäsalaatti sekoitetaan nopeasti wokatuista kasviksista, halloumijuustosta, pähkinöistä ja marjoista. Kesäsalaatti maistuu lounaaksi sellaisenaan, mutta se on myös mainio lisuke grilliherkuille.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Lämmin kesäsalaatti:
- pala halloumijuustoa
- öljyä
- 3 kesäsipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 2 tl makeaa chilikastiketta
- 3 porkkanaa
- 2 erilaista kukkakaalia
- pari pientä kesäkurpitsaa
- 1 rkl soijakastiketta
- mustapippuria myllystä
- pieniä mangoldin lehtiä
- 100 g cashewpähkinöitä
- karviaisia, mansikoita tai vadelmia
- makeaa mansikka-balsamiviinietikkakastiketta (Blaze)
Valmistusohje
1. Viipaloi juusto ja ruskista öljyssä pannulla. Siirrä juusto-viipaleet annoslautasille.
2. Puhdista ja paloittele kasvikset. Kuullota ne öljyssä wokkipannulla inkiväärin ja chilikastikkeen kanssa. Mausta soijalla, pippurilla ja balsamiviinietikkakastikkeella. Lisää lopuksi tuoreita, pieniä mangoldin lehtiä.
3. Jaa kasvikset lautasille. Ripottele kesäsalaatin päälle pähkinöitä ja marjoja.
Kokeile myös muita kesäisiä reseptejä: Mangoldirisotto Mangoldikääröt Juusto-mansikkasalaatti Ruoka.fi: Kesäinen salaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lämmin kesäsalaatti