Reseptit

Lämmin ruusukaalisalaatti

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
11  annosta

Ainekset

  • 800 g ruusukaaleja
  • pala purjon vihreää osaa
  • 1 dl vettä
  • ripaus hiutalemaista sormisuolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 5 rkl hyvää majoneesia
  • 2 rkl Dijonin sinappia
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Lämmin ruusukaalisalaatti

1. Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa niistä kannat. Tarvittaessa poista päällimmäiset lehdet. Halkaise suurimmat ruusukaalit ja jätä pienimmät kokonaisiksi. Pese ja suikaloi purjo.

2. Kiehauta laakeassa kasarissa 1 dl vettä ja lisää joukkoon ruusukaalit. Nosta kansi päälle. Höyrytä ruusukaaleja viitisen minuuttia, kunnes ne ovat puolikypsiä.

3. Poista kansi ja anna kosteuden höyrystyä pois, kunnes ruusukaalit saavat myös hieman väriä. Ripottele joukkoon suolaa. Lisää purjosuikaleet ja loraus öljyä ja kääntele muutaman kerran. Nosta kasari syrjään liedeltä.

4. Vatkaa kulhossa majoneesi, sinappi ja murskattu valkosipulinkynsi. Ohenna kastike oliiviöljyllä. Kaada lämmin ruusukaaliseos kastikkeen joukkoon ja kääntele tasaiseksi. Tarjoa lämpimänä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lämmin ruusukaalisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.