Lampaanpaisti

Lampaanpaisti 

60+
min
10 annosta
yli 60 min

Ainekset

3 kg painoinen lampaan tai karitsan paisti

marinadi:

1 sitruunan suikaloitu kuori ja mehu
0.5 dl oliiviöljyä
1 rkl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
kourallinen timjaminoksia
laakerinlehti
1 tl ruokosokeria
(puolikas chilipippurin palko)
6 valkosipulinkynttä

vuokaan:

kokonainen valkosipuli
4 sipulia
1 sitruuna

Valmistusohje

  • 10 annosta
  • valmistusaika 3 tuntia
  • marinointi 8 tuntia

1. Huuhdo paisti ja poista sitkeä kalvo sekä isot rasvakerrokset pinnalta. Pistä paisti kinkkupussiin. Kuori sitruuna kuorimaveitsellä. Sekoita marinadiainekset ja kaada seos pussiin paistin päälle. Anna maustua yön yli jääkaapissa. Käännä paistia pari kertaa marinoitumisen aikana.

2. Ota paisti jääkaapista ja aseta uunivuokaan. Kaada päälle marinadi. Anna olla huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Aseta kuoritut sipulit vuokaan. Poista valkosipulista kuivuneet kuoret ja leikkaa kynsien päät. Aseta kokonainen valkosipuli ja lohkottu sitruuna vuokaan. Nosta lämpötila 175 asteeseen. Kypsennä paistia pari tuntia 150 asteessa välillä paistoliemellä valellen ja anna kypsyä vielä vajaan tunnin ajan. Jos haluat läpikypsän paistin kypsymisaika on kolmisen tuntia, sisältä punaisen paistin noin 2 1⁄2 tuntia.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
16.4.2009
Kotiliesi