Lampaanpaisti

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Annoksia: 10
  • Ateriatyyppi: Pääruoat
  • Erikoisruokavaliot: Maidoton, Gluteeniton
Lampaanpaisti

Ainesosat

Määrä Aines
3 kgpainoinen lampaan tai karitsan paisti
marinadi:
1sitruunan suikaloitu kuori ja mehu
0,5 dloliiviöljyä
1 rklsuolaa
1 tlrouhittua mustapippuria
 kourallinen timjaminoksia
 laakerinlehti
1 tlruokosokeria
 (puolikas chilipippurin palko)
6valkosipulinkynttä
vuokaan:
 kokonainen valkosipuli
4sipulia
1sitruuna

Lisätietoja:

Valmistusohje

  • 10 annosta
  • valmistusaika 3 tuntia
  • marinointi 8 tuntia

1. Huuhdo paisti ja poista sitkeä kalvo sekä isot rasvakerrokset pinnalta. Pistä paisti kinkkupussiin. Kuori sitruuna kuorimaveitsellä. Sekoita marinadiainekset ja kaada seos pussiin paistin päälle. Anna maustua yön yli jääkaapissa. Käännä paistia pari kertaa marinoitumisen aikana.

2. Ota paisti jääkaapista ja aseta uunivuokaan. Kaada päälle marinadi. Anna olla huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Aseta kuoritut sipulit vuokaan. Poista valkosipulista kuivuneet kuoret ja leikkaa kynsien päät. Aseta kokonainen valkosipuli ja lohkottu sitruuna vuokaan. Nosta lämpötila 175 asteeseen. Kypsennä paistia pari tuntia 150 asteessa välillä paistoliemellä valellen ja anna kypsyä vielä vajaan tunnin ajan. Jos haluat läpikypsän paistin kypsymisaika on kolmisen tuntia, sisältä punaisen paistin noin 2 1⁄2 tuntia.

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 39 kertaa
  • Katsottu: 41966 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 56

Viestit 6

21.3.2010 klo.12:21
Maistelija

Maistelija

Loistavaa ruokaa sopii lapsille ja aikuisille!!

Vastaa
28.3.2010 klo.17:23
mutustaja

mutustaja

ihan super herkullista ruokaa ! lapset tykkäsivät, aikuiset tykkäsivät !!

Vastaa
2.4.2010 klo.23:6
nipsutin

nipsutin

Näyttää herkulliselta:)

Vastaa
15.3.2012 klo.14:35
juhlaihmin...

juhlaihmin...

Todella hyvä ja herkullinen pääsiäisruoka. Helppo valmistaa myös. Tulee vesi kielelle kun ajattelee lammaspaistin tuoksua ja makua!

Vastaa
5.4.2012 klo.9:2
Fernis

Fernis

Paistolämpömittarilla on ylivoimaisesti helpointa saada onnistunut tulos. 65-asteisena aletaan mennä roseesta jo selvästi kypsän puolelle. Noin 62-asteisena puolen tunnin foliovetäytymisen kanssa tulos on optimi. Täysin joulukinkkukypsän tuloksen saavuttaa jo 70 asteessa.

Monilla sivustoilla olevat 75-80 asteen suosituslämpötilat ovat omimpiaan pilaamaan parhaankin reseptin korpunkuivaksi kengänpohjaksi.

Marinointiaikaa voi aina pidentää jopa 24-48 tuntiin.

Vastaa
5.4.2013 klo.14:59
ada

ada

Siis onko lammas tarkoitus paistaa pussissa vai ilman? Missään ei siitä mielestäni mainita :O

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu