Lampurin salaatti
Lampurin salaatti syntyy marinoiduista kasviksista ja aasialaisittain lisämaustetuista karitsanpaistiviipaleista. Ruokaisa salaatti sopii vaikka pääsiäisen iltapalaksi tai toisen pääsiäispäivän lounaaksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- ohuita karitsanpaistiviipaleita
- 200 g papuja
- 150 g herkkusieniä
- miniluumutomaatteja
- villisuolaheinää tai rucolaa
- mintunlehtiä
Marinadi kasviksille:
- 0.5 dl oliiviöljyä
- ½ sitruunan mehu
- hiven karkeaa suolaa myllystä
- mustapippuria myllystä
- 1 tl ruokosokeria
- 3 puristettua valkosipulinkynttä
- timjamia
Marinadi paistiviipaleille:
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl soijakastiketta
- 1 tl sitruunaruohotahnaa
- 1 tl inkivääritahnaa
- 2 puristettua valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Ryöppää papuja kiehuvassa vedessä kolmisen minuuttia. Jäähdytä juoksevan veden alla siivilässä. Sekoita marinadit. Halkaise tai paloittele sienet. Pane pavut ja sienet maustumaan marinadiin puoleksi tunniksi.
2. Valele lihaviipaleet maustekastikkeella. Kokoa marinoituneet kasvikset ja lihaviipaleet vadille. Halkaise päälle tomaatteja ja ripota pinnalle salaatinlehtiä ja muutama mintunlehti.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lampurin salaatti