Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lasimestarin silli

Lasimestarin silli pitää pintansa pitoherkkuna. Joulupöydän silli säilötään makeaan etikkaliemeen. Voit tehdä lasimestarin sillin hyvissä ajoin valmiiksi ennen tarjoilua, se on parhaimmillaan tekeydyttyään pari päivää jääkaapissa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Lasimestarin silli:

  • 2 rasvasilliä tai 4 sillifileetä

Mausteliemi:

  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 punasipuli
  • 1 porkkana
  • 5 rouhittua maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl sinapinsiemeniä

Valmistusohje

Lasimestarin silli tehdään näin:

  1. Käsittele sillit. Poista sillistä sisälmykset leikkaamalla vatsanahasta noin puolen sentin viipale ja poista veitsen avulla suolisto. Pyyhi vielä vatsaontelo hyvin. Jos käytät vähäsuolaista rasvasilliä, sitä ei tarvitse liottaa. Muuten silliä on hyvä liottaa joko kokonaisena tai paloina.
  2. Leikkaa silli perinteiseen tapaan nahkoineen ja ruotoineen noin 1,5 cm paksuiksi viipaleiksi tai fileoi silli tai osta silli valmiina fileinä.
  3. Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri liukenee liemeen. Jäähdytä liemi. Lado sillinpalat kerroksittain viipaloitujen sipulien, porkkanaviipaleiden, rouhittujen maustepippurien, laakerinlehtien ja sinapinsiementen kanssa tölkkiin. Kaada mausteliemi päälle. Joulusillin maku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua, joten lasimestarin silli kannattaa tehdä ajoissa valmiiksi.

Katso myös: Joulun graavikalat saavat makua marjoista, tervasta ja konjakista – 5 helppoa ohjetta

Lue myös Anna.fi: Venäläinen silli


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lasimestarin silli

Anneli Wong, anneli150@hotmail.co.uk

Mista johtuu,etta joka kerta kun haluaisin kopioida reseptin,en saa auki ohje sivua.

marja

muuten hyvä,pitäskö liemi kiehuttaa joku neuvo ?

Marja

Eikös se tuossa kiehauteta ja heti sen jälkeen sekoitellaan että sokeri sulaa? Sit jäähdytetään.
Terveisin,
Toinen Marja 😊

Sinun täytyy kommentoidaksesi.