Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lattekakku

Kahvin makuinen, mausteinen lattekakku kuorrutetaan konjakkisokerilla ja koristellaan lumi- ja kanelimanteleilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

  • 3 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1.5 dl kahvikermaa
  • 150 g sulatettua voita
  • 4 rkl espressokahvijauhetta
  • 1 rkl kanelia
  • (2 rkl konjakkia)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa

vuokaan:

  • margariinia tai voita
  • korppujauhoja

kuorrutus:

  • 2 dl tomusokeria
  • noin 1 rkl konjakkia tai kahvia

koristeeksi:

  • kaneli- ja lumimanteleita tai suklaapapuja

Valmistusohje

  1. Sekoita kahvijauhe, kerma ja voisula. Sekoita sooda ja kaneli jauhoihin.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kahviseos ja jauhot munavaahtoon. Kaada voideltuun ja leivitettyyn rengasvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.
  3. Korista jäähtynyt kakku konjakkiin tai kahvitilkkaan sekoitetulla tomusokerikuorrutuksella ja makeisilla.

Katso myös: Kahvikakku – makumuisto mummolasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lattekakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.