Lettutaikina

Lettutaikina 

60
min
5
12 annosta
30-60 min
  • 5
  • 5

Ainekset

2 kananmunaa
5 dl maitoa
2.5 dl vehnäjauhoja
0.5 dl öljyä
0.5 tl suolaa.

Valmistusohje

Tällä lettutaikinareseptillä paistat herkulliset letut. Lettutaikinasta tulee 12 pientä lettua tai 6 isoa lettua. Voit kypsentää lettutaikinasta uunissa myös herkullisen pannukakun.

Tee lettutaikina näin:

  1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää puolet maidosta ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää loput maidosta, öljy ja suolaa. Anna lettutaikinan turvota vähintään tunnin.
  2. Paista letut kuumalla pannulla molemmin puolin. Tarjoa letut sokerin ja marjojen kanssa.
  3. Korvaa muurinpohjalettutaikinaan osa jauhoista ohrajauhoilla. Tarjoa tällöin letut sienimuhennoksella tai savukalalla täytettyinä.