Lihamureke

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Jauheliharuoat
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton
Lihamureke

Ainesosat

Määrä Aines
800 gjauhelihaa (80 % naudanpaistia, 20 % sianlihaa)
1 dlkorppujauhoja
2 dlkermaa tai lihalientä
1kananmuna
1 tlsuolaa
 mustapippuria
täyte:
150-200 g herkkusieniä
 (lisäksi kuivattuja suppilovahveroita tai torvisieniä)
1sipuli
2valkosipulinkynttä
1-2 rkl voita tai öljyä
noin 1 tl suolaa
 mustapippuria
1 dlpersiljaa silppuna
päälle:
150-170 g Amerikanpekonia

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Sekoita korppujauhot ja kerma tai lihaliemi. Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Lisää korppujauhoseokseen muna ja jauheliha puuhaarukalla tai käsin vaivaten. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Viipaloi tai paloittele herkkusienet. Leikkaa sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi. Kuumenna rasva ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi. Lisää sienet. Pienennä lämpöä. Voit murentaa joukkoon myös kuivattuja suppilovahveroita tai torvisieniä. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa persilja hienoksi silpuksi.
  3. Voitele folioarkki, ripottele sille vähän korppujauhoja ja levitä murekeseos foliolle kylmään veteen kostutetuin käsin noin 30 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä päälle sieni-sipuliseos ja persiljasilppu. Kiedo murekelevy rullaksi kääretortun tapaan folion avulla. Jätä folio murekerullan alle. Painele kostutetuin käsin saumakohta ja päädyt kiinni. Nosta folion avulla sopivankokoiseen uunivuokaan.
  4. Levitä ohuet pekoniviipaleet hiukan limittäin vinosti murekkeen päälle. Käännä pekonisuikaleiden päät murekerullan alle molemmin puolin. Nosta murekerullan päälle toinen voideltu folio. Sulje paketti ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Poista folio päältä ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia tai kunnes pekoniraidoitus saa kauniin värin.
  • Pekoniraidoitus pitää murekkeen muodossaan ja valelee vähärasvaisesta jauhelihasta valmistetun murekkeen meheväksi.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 29 kertaa
  • Katsottu: 39472 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 4

26.11.2010 klo.17:46
liibalaaba

liibalaaba

lihansyönti on perseestä! ihan tiedoks vaan….

Vastaa
13.12.2010 klo.10:9
niinniin

niinniin

Hyvä potka!

Vastaa
10.3.2011 klo.21:32
Positiivin...

Positiivin...

Hei nautitaan näistä mahiksista mitä meillä on tehä ihan mitä safkaa tahansa. ja lopetetaan se ihme pelaaminen ruuan kanssa.
Joy. Peace. Love

Vastaa
14.4.2011 klo.9:16
Minkä taki...

Minkä taki...

täytyy noin vaikeasti tehdä voihan sen jauhelihamurekkeen tehdä myös pitkään lasivuokaan.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu