Lihamureke

Lihamureke 

60+
min
yli 60 min

Ainekset

800 g jauhelihaa (80 % naudanpaistia, 20 % sianlihaa)
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa tai lihalientä
1 kananmuna
1 tl suolaa
mustapippuria

täyte:

150-200 g herkkusieniä
(lisäksi kuivattuja suppilovahveroita tai torvisieniä)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl voita tai öljyä
noin 1 tl suolaa
mustapippuria
1 dl persiljaa silppuna

päälle:

150-170 g Amerikanpekonia

Valmistusohje

  1. Sekoita korppujauhot ja kerma tai lihaliemi. Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Lisää korppujauhoseokseen muna ja jauheliha puuhaarukalla tai käsin vaivaten. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Viipaloi tai paloittele herkkusienet. Leikkaa sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi. Kuumenna rasva ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi. Lisää sienet. Pienennä lämpöä. Voit murentaa joukkoon myös kuivattuja suppilovahveroita tai torvisieniä. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa persilja hienoksi silpuksi.
  3. Voitele folioarkki, ripottele sille vähän korppujauhoja ja levitä murekeseos foliolle kylmään veteen kostutetuin käsin noin 30 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä päälle sieni-sipuliseos ja persiljasilppu. Kiedo murekelevy rullaksi kääretortun tapaan folion avulla. Jätä folio murekerullan alle. Painele kostutetuin käsin saumakohta ja päädyt kiinni. Nosta folion avulla sopivankokoiseen uunivuokaan.
  4. Levitä ohuet pekoniviipaleet hiukan limittäin vinosti murekkeen päälle. Käännä pekonisuikaleiden päät murekerullan alle molemmin puolin. Nosta murekerullan päälle toinen voideltu folio. Sulje paketti ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Poista folio päältä ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia tai kunnes pekoniraidoitus saa kauniin värin.
  • Pekoniraidoitus pitää murekkeen muodossaan ja valelee vähärasvaisesta jauhelihasta valmistetun murekkeen meheväksi.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi