Lihapata

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Annoksia: 8
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Liharuoat
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Maidoton
Lihapata

Ainesosat

Määrä Aines
1 kgmureaa naudan sisäpaistia
100 gsavukylkeä tai amerikanpekonia
1(puna)sipuli
150 gsalottisipuleita
200 gherkkusieniä
1 rklöljyä
1 tlktomaattipyreetä
2 rklvehnäjauhoja
2valkosipulinkynttä
1persiljanoksa
1timjaminoksa
1laakerinlehti
5 dlpunaviiniä
1 rkllihafondia tai lihalientä
koristeluun:
 viinirypäleitä

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Leikkaa paisti 3x3 cm:n paloiksi. Leikkaa savukylki pieniksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli sekä puolita salottisipulit. Puhdista sienet ja paloittele neljään osaan.
  2. Kuumenna öljy ja kuullota siinä sipulisilppu ja sienilohkot. Nosta ainekset sivuun ja kuumenna pannu lihan ruskistamista varten. Ruskista ensin savukylki ja sitten paistipalat pienissä erissä.
  3. Nosta kaikki lihapalat takaisin pannulle. Sekoita mukaan tomaattipyree ja vehnäjauhot. Kuumenna pari minuuttia ja lisääpataan sipulit ja sienet. Mausta pata silputulla valkosipulilla, punaviinillä ja lihafondilla. Hauduta liedellä vähintään tunti. Koristele pata juuri ennen tarjoilua halkaistuilla ja kivettömillä viinirypäleillä.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 9 kertaa
  • Katsottu: 21155 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 56

Viestit 4

15.11.2009 klo.16:42
Kerrankin ...

Kerrankin ...

Tosi maukasta. kypsennettiin kyllä pari tuntia, eli ei ihan tunnissa valmista.

Vastaa
16.11.2010 klo.8:46

Voiskohan tämän valmistaa uunissa?

Vastaa
4.2.2011 klo.12:25

Varmaankin voi ainesten ruskistamisen jälkeen kypsyttää myös uunissa (uuninkestävässä vuuassa tai padassa). Kannattaa laittaa kansi päälle, niin hautuu meheväksi. Sopiva lämpö n. 180 - 200 C. Aikaa voi mennä parisen tuntia. Tulee aivan karjalanpaistin kypsentäminen mieleen.

Vastaa
26.10.2012 klo.13:46
kotimaa

kotimaa

olen sitä mieltä että lihapata tulee maukkaaksi mitä pitempään se porisee miedolla lämmöllä ja lihan voi testata jos se murenee suussa niin alkaa olemaan valmista

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu