Lihapata

60+
min
8 annosta
yli 60 min

Ainekset

1 kg mureaa naudan sisäpaistia
100 g savukylkeä tai amerikanpekonia
1 (puna)sipuli
150 g salottisipuleita
200 g herkkusieniä
1 rkl öljyä
1 tlk tomaattipyreetä
2 rkl vehnäjauhoja
2 valkosipulinkynttä
1 persiljanoksa
1 timjaminoksa
1 laakerinlehti
5 dl punaviiniä
1 rkl lihafondia tai lihalientä

koristeluun:

viinirypäleitä

Valmistusohje

  1. Leikkaa paisti 3×3 cm:n paloiksi. Leikkaa savukylki pieniksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli sekä puolita salottisipulit. Puhdista sienet ja paloittele neljään osaan.
  2. Kuumenna öljy ja kuullota siinä sipulisilppu ja sienilohkot. Nosta ainekset sivuun ja kuumenna pannu lihan ruskistamista varten. Ruskista ensin savukylki ja sitten paistipalat pienissä erissä.
  3. Nosta kaikki lihapalat takaisin pannulle. Sekoita mukaan tomaattipyree ja vehnäjauhot. Kuumenna pari minuuttia ja lisääpataan sipulit ja sienet. Mausta pata silputulla valkosipulilla, punaviinillä ja lihafondilla. Hauduta liedellä vähintään tunti. Koristele pata juuri ennen tarjoilua halkaistuilla ja kivettömillä viinirypäleillä.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
10.12.2010
Kotiliesi