Reseptit

Limettipikkuleivät

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 limetin raastettu kuori

täyte:

  • 1 dl lime curdia eli limettitahnaa
  • 1 limetin raastettu kuori
  • 2 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

Limettipikkuleivät

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja huolellisesti pestyn limetin hienoksi raastettu kuori.

2. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele paloista peukalonpään paksuisia tankoja. Nosta tangot leivinpaperoidulle uunipellille, jätä leviämisvara. Paina pikkusormen reunalla tankojen keskelle vako. Sekoita limettitahna, huolellisesti pestyn limetin hienoksi raastettu kuori ja perunajauhot keskenään. Pursota seos vakoihin.

3. Paista tankoja 225-asteisessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Leikkaa heti uunista ottamisen jälkeen vinottain viipaleiksi.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Limettipikkuleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.