Lindströminpihvit

Lindströminpihvit 

60
min
1
4 annosta
30-60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

500 g paistijauhelihaa
300 g keitettyjä punajuuria tai etikkapunajuuria
1 rkl punaviinietikkaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 dl korppujauhoja
1 sipuli
öljyä paistamiseen
valkopippuria
1 tl suolaa
2 munaa
(2 rkl kaprismarjoja)

pinnalle:

2 isoa sipulia
voita tai öljyä
tilkka siirappia tai hunajaa
ripaus suolaa ja valkopippuria
½ dl vettä

Valmistusohje

  • valmistusaika 1 tunti
  1. Kuori ja raasta punajuuret. Mittaa kattilaan punajuuriraaste, etikka, sokeri ja suola. Keitä viitisen minuuttia, kunnes punajuuriraaste pehmenee. Etikkapunajuuret voi käyttää raastettuina, kypsentämättä. Lisää silloin taikinaan 1 dl vettä ja 1 dl punajuurien säilöntälientä.
  2. Kaada jäähtynyt punajuuriseos kulhoon, lisää joukkoon korppujauhot ja anna niiden turvota kymmenisen minuuttia. Silppua sipuli, kuullota öljytilkassa kattilassa ja lisää joukkoon.
  3. Sekoita muut ainekset punajuuriseokseen ja muovaa mureketaikina pihveiksi. Paista pannulla tai 225-asteisessa uunissa kypsiksi.
  4. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuullota sipulirenkaat rasvassa, lisää muut ainekset pannulle jahauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Nosta haudutettu sipuli pihvien päälle. Tarjoaperunasoseen ja kermaisen suppilovahverokastikkeen kanssa. Silppua kastikkeen joukkoon noinpuoli desilitraa aurinkokuivattua tomaattia.
  • Viinisuositus: Punertavaksi jätetty pihvi pehmentää punaviinin tanniinisuutta. Koska lindströminpihvit paistetaan täysin kypsiksi, kannattaa välttää turhan suuta kuivattavan tanniinista punaviiniä. Viinisuositus onkin täyteläinen, suutuntumaltaan varsin pehmeä argentiinalainen Nieto Senetiner Reserva Malbec.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
27.11.2007
Kotiliesi
  • 1