Lindströminpihvit

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Annoksia: 4
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Jauheliharuoat
Lindströminpihvit

Ainesosat

Määrä Aines
500 gpaistijauhelihaa
300 gkeitettyjä punajuuria tai etikkapunajuuria
1 rklpunaviinietikkaa
2 dlvettä
1 tlsuolaa
2 tlsokeria
1 dlkorppujauhoja
1sipuli
 öljyä paistamiseen
 valkopippuria
1 tlsuolaa
2munaa
(2 rklkaprismarjoja)
pinnalle:
2isoa sipulia
 voita tai öljyä
tilkkasiirappia tai hunajaa
ripaussuolaa ja valkopippuria
½ dlvettä

Lisätietoja:

Valmistusohje

  • valmistusaika 1 tunti
  1. Kuori ja raasta punajuuret. Mittaa kattilaan punajuuriraaste, etikka, sokeri ja suola. Keitä viitisen minuuttia, kunnes punajuuriraaste pehmenee. Etikkapunajuuret voi käyttää raastettuina, kypsentämättä. Lisää silloin taikinaan 1 dl vettä ja 1 dl punajuurien säilöntälientä.
  2. Kaada jäähtynyt punajuuriseos kulhoon, lisää joukkoon korppujauhot ja anna niiden turvota kymmenisen minuuttia. Silppua sipuli, kuullota öljytilkassa kattilassa ja lisää joukkoon.
  3. Sekoita muut ainekset punajuuriseokseen ja muovaa mureketaikina pihveiksi. Paista pannulla tai 225-asteisessa uunissa kypsiksi.
  4. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuullota sipulirenkaat rasvassa, lisää muut ainekset pannulle jahauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Nosta haudutettu sipuli pihvien päälle. Tarjoaperunasoseen ja kermaisen suppilovahverokastikkeen kanssa. Silppua kastikkeen joukkoon noinpuoli desilitraa aurinkokuivattua tomaattia.
  • Viinisuositus: Punertavaksi jätetty pihvi pehmentää punaviinin tanniinisuutta. Koska lindströminpihvit paistetaan täysin kypsiksi, kannattaa välttää turhan suuta kuivattavan tanniinista punaviiniä. Viinisuositus onkin täyteläinen, suutuntumaltaan varsin pehmeä argentiinalainen Nieto Senetiner Reserva Malbec.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 35 kertaa
  • Katsottu: 84492 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 1

25.10.2012 klo.13:36
Aurajuusto...

Aurajuusto...

Osasta taikinaa paistoin pannulla pihvejä, jätin hautumaan tilkkaseen kermaa ja lopuksi murustelin hieman aurajuustoa päälle ja tarjolle siinä vaiheessa kun juusto oli pehmennyt! Loppu taikinaan sekoitin aurajuustomurua ja tein murekkeen uuniin! Molemmat tosi hyviä! Kapriksia ei minun pihveissä/murekkeessa ollut ja punaviinietikan tilalla oli hunaja-omenaviinietikka.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu