Lohi-voileipäkakku

Lohi-voileipäkakku 

60+
min
4
yli 60 min
  • 4
  • 4

Ainekset

12 vehnälesepaahtoleipäviipaletta
6 ruispaahtoleipäviipaletta

kostutus:

1,75 dl maitoa tai sitruunavettä

Täytteet:

200 g kylmäsavulohta
200 g lämminsavulohta
1 nippu tilliä
400 g ranskankermaa
600 g ruohosipulituorejuustoa
0.5 dl sitruunamehua
musta- ja valkopippuria

kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa

koristeet:

tuorekurkkua
300 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g kylmäsavulohta
150 g lämminsavulohta
salaatinlehtiä
1 sitruuna

Valmistusohje

1. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi
paloiksi. Hienonna lämminsavulohi.

2. Hienonna tilli. Sekoita tillisilppu,
ranskankerma, tuorejuusto, sitruunamehu
ja pippurit. Jaa seos kahteen
kulhoon.

3. Sekoita toiseen kulhoon kylmäsavulohi
ja toiseen lämminsavulohi.

4. Leikkaa leivistä ohuelti reunat
pois. Asettele tarjoilulautaselle
tiiviisti vierekkäin kuusi vehnälesepaahtoleipää
(2 x 3). Kostuta
maidolla tai sitruunavedellä.

5. Levitä päälle ensimmäinen kalatäyte.
Lado sen päälle ruispaahtoleivät
ja kostuta. Lisää toinen kalatäyte
sekä kanneksi loput vehnäleseleivät.
Kostuta.

6. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa
seuraavaan päivään.

7. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma
ja levitä seos kakun pinnalle.
Tasoita reunat huolellisesti.

Katso kuvalliset ohjeet kakun koristelemiseen täältä.

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
31.5.2010
Kotiliesi
  • 4