Lohicrostinit
Lohicrostinit ovat pieniä alkupalaleipiä, jotka päällystetään kylmäsavulohella, ricottalevitteellä ja pikkelikurkuilla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Lohicrostinit:
- 1 patonki
- 300 g kylmäsavulohiviipaleita
Ricottalevite:
- 1 prk (200 g) ricottajuustoa
- 1 sitruunan kuori
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Pikkelikurkut:
- ½ kurkkua
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- ¼ tl sokeria
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
Lohicrostinit tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin pikkelikurkut. Sekoita etikkaa ja mausteita kulhossa, kunnes mausteet liukenavat. Höylää kurkut ohuiksi viipaleiksi ja sekoita kulhossa tillin ja etikkaliemen kanssa. Anna kurkkujen maustua viileässä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
2. Valmista ricottalevite. Notkista ensin ricotta kulhossa ja lisää joukkoon loput ainekset. Anna hetken maustua. Paahda kylmäsavulohiviipaleet kuumalla pannulla kevyesti molemmin puolin.
3. Viipaloi patonki. Paahda leipäviipaleet grillivastusten alla kauniin ruskeiksi. Levitä hieman jäähtyneille leipäviipaleille ricottalevite ja nosta päälle paistettua lohta ja pikkelikurkkuviipaleita.
Kokeile myös muita maukkaita alkuruokia: Vuohenjuustobruschettat Guacamolemunat Katkarapusalaatti Ruoka.fi: Crostinit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohicrostinit