Lohipiirakka

Lohipiirakka 

60+
min
2
10 annosta
yli 60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

100 g voita
1 dl juustoraastetta
3 dl hiivaleipäjauhoja
0.5 dl vettä

Täyte

250 g tuoretta, graavisuolattua tai kylmäsavulohta
2 kananmunaa
1 dl kevytkermaa
ripaus valkopippuria
200 g tillituorejuustoa
1 dl tuoretta tilliä

Pinnalle

3 keitettyä kananmunaa

Valmistusohje

Lohipiirakka saa väriä ja makua tillistä, joka sopii hyvin lohen kaveriksi.

1. Nypi voi, juustoraaste ja jauhot muruseokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Anna jähmettyä 10 minuuttia kylmässä ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Asettele kalaviipaleet vuokaan.

3. Sekoita munat, kerma, juusto ja tilli. Kaada seos vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 20-30 minuuttia.

4. Keitä kananmunia kymmenisen minuuttia, kuori ja silppua haarukalla. Ripottele kananmunahaketta lohipiirakan pinnalle tarjolle tuotaessa.

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi
  • 2