Lohisalaatti
Lohisalaatti on loistava lounas. Paistetun lohen seurana on marinoitua fenkolia sekä avokadoa. Pinjansiemenet tuovat makuun herkullista pähkinäisyyttä. Raikas kastike niputtaa maut yhteen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Lohisalaatti
- 400 g lohifileetä
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½-1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
Lisäksi
- 1 l erilaisia vihersalaatteja (esim. jääsalaattia, vuonankaalia, friseesalaattia ja viinisuolaheinää)
- 1 avokado
- 1 kurkku
- 1 dl pinjansiemeniä
Marinoitu fenkoli
- 1 fenkoli
- 1 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Lohisalaatti tehdään helposti näin:
- Tee ensin marinoitu fenkoli. Halkaise yksi fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa fenkoli ohuen ohuiksi suikaleiksi. Mittaa kannelliseen rasiaan yksi desilitra vaaleaa balsamiviinietikkaa, kaksi ruokalusikallista sokeria ja yksi teelusikallinen suolaa. Sekoita joukkoon fenkolisuikaleet ja anna marinoitua pari tuntia.
- Paloittele 400 grammaa lohifileetä annospaloiksi. Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja 1/4 teelusikallisella rouhittua mustapippuria. Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä pannulla. Paista lohi ensin nahkapuolelta muutama minuutti. Käännä palat ja jatka paistamista, kunnes kala on kypsää.
- Pese yksi litra erilaisia vihersalaatteja ja kuivaa salaattilingossa. Halkaise yksi avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha. Paloittele puolikas kurkku.
- Paahda yksi desilitra pinjansiemeniä kuivalla paistinpannulla. Varo polttamasta.
- Tee kastike. Sekoita kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä, yksi ruokalusikallinen sitruunamehua, yksi ruokalusikallinen hunajaa ja 1/4 teelusikallinen suolaa sekä 1/4 teelusikallinen rouhittua mustapippuria.
- Kokoa lohisalaatti. Annostele vihersalaatti pohjalle, lisää päälle avokado, kurkku ja marinoitu fenkoli. Lisää päälle paistetut lohifileet ja paadetut pinjansiemenet. Viimeistele lohisalaatti pirskottelemalla sen päälle kastike.
Vinkki: Nappaa sopiva salaatti joka tilanteeseen – 10 herkullista ohjetta
Lue myös Anna.fi: Näin teet kylmäsavulohisalaatin ja ponzuvinegretten
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohisalaatti