Lohivoileipäkakku

Lohivoileipäkakku 

60+
min
2
yli 60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

1 vuokaleipä

Täyte 1:

300 g lämminsavustettua kirjolohta
200 g valkosipulituorejuustoa
1-2 dl kermaviiliä
(tilliä)

Täyte 2:

noin 400 g kurkkusalaattia tai sinappirelishiä

kuorrutus:

200-300 g valkosipulituorejuustoa
2 dl kermaviiliä

kostutus:

maitoa

Koristelu:

noin 300 g kylmäsavustettua kirjolohta
1 tuore kurkku
2 sitruunaa
(100 g katkarapuja)
nippu tuoretta tilliä

Valmistusohje

  1. Leikkaa vuokaleipä pitkittäin viipaleiksi tai tilaa leipomosta valmiiksi leikattuna. Valikoi 6 viipaletta kakkua varten. Poista tarvittaessa kuoret ohuelti.
  2. Valmista täyte 1: perkaa savustettu lohi ruodottomaksi ja nahattomaksi. Sekoita juusto ja kermaviili tasaiseksi massaksi esimerkiksi sähkövatkaimella. Lisää kalapalat ja sekoita tahnaksi. Tarkista maku.
  3. Kostuta leipäviipaleet maidolla. Levitä kalatahnaa leipäviipaleelle. Laita toinen leipäviipale päälle ja levitä pinnalle kurkkusalaattia ja sen päälle leipäviipale ja taas kalatahnaa.
  4. Koristele kakku.
  • Ohje: Sirpa Puhakka, Ylämylly

Tunnisteet

Avainsanat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
23.5.2007
Kotiliesi
  • 2