Lohkoperunat

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Annoksia: 4
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Lisäkeruoat, Perunalisäkkeet
  • Erikoisruokavaliot: Laktoositon, Vähälaktoosinen, Sokeriton, Maidoton, Munaton, Gluteeniton, Kasvis, Vegaani
Lohkoperunat

Ainesosat

Määrä Aines
4 kplisoja Rosamunda-perunoita
1 rklrosmariinia tuoreena
0,5 dloliiviöljyä
 mustapippuria myllystä
 suolankukkaa

Lisätietoja:

Valmistusohje

Lohkoperunat on aina varma lisuke niin liha-, kala-, kana- kuin kasvisruoillekin. Helpot lohkoperunat maustetaan oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Parhaat lohkoperunat syntyvät Rosamundasta, mutta muutkin perunalajikkeet sopivat.

1. Huuhtele perunat, älä kuori. Leikkaa pitkittäin neljäksi lohkoksi.

2. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä, lisää mustapippuria sekä silputtu rosmariini. Jos et löydä tuoretta, laita kuivattua, sitä ei tarvitse silputa.

3. Paista lohkoperunoita 250-asteisessa uunissa, kunnes perunat ovat kypsiä, siihen menee puolisen tuntia. Mausta lohkoperunat ennen tarjoilua suolankukalla.

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 50 kertaa
  • Katsottu: 76057 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 17

11.11.2009 klo.23:11
jussi c

jussi c

nää on tosissaan hyviä mutta kannattee antaa olla 2,5h 250-asteessa. Ohjeessa oleva 1 Ruokalusikka ei tarvi välttämättä olla tuore.

Vastaa
29.11.2009 klo.12:21

Mitä on suolankukka. Ekakerran luin,en koskaan ole kuullut enkä nähnyt moista! Vaikka jo ihan mummo olen.

Vastaa
6.12.2009 klo.10:44
AnniDomini

AnniDomini

kerkai: KVG. (Tos toi: http://fi.wikipedia.org/wiki/Suolankukka )

Vastaa
8.12.2009 klo.11:45
Raija Vant...

Raija Vant...

Suolankukka ? Minulla kävi kuten Kerkaille, en ole koskaan kuullut ko. kukasta.

Vastaa
10.12.2009 klo.12:28
123

123

hyvää

Vastaa
17.12.2009 klo.21:39

Suolankukka tarkoittanee sitä, että ripottele kypsien perunoiden pinnalle suolaa terästämään makua. Reseptissähän ei mainita suolaa ollenkaan.

Vastaa
20.12.2009 klo.20:55

Katsoin suolankukan tiedot sieltä Wikipediasta. En vain ole nähnyt tällaista suolankukkaa kaupassa. Aina oppii jotain uutta.

Vastaa
20.12.2009 klo.21:10

Heti ostaisin, jos tietäisin, mistä Suolankukkaa saa. Tietääkö kukaan?

Vastaa
20.12.2009 klo.21:14

250° tuntuu aika kovalta lämmöltä?

Teen silloin tällöin näitä perunoita lapsenlapsilleni, mutta olen käyttänyt 180 -200° paistolämpötilaa kiertoilmauunissa.

Ennen uunivuokaan laittoa pyörittelen perunat kulhossa, jossa on öljyä, suolaa, mustapippuria ja rosmarinia. Paistovuokaan laitan perunoiden päälle tuoreita rosmariininoksia.

Vastaa
27.12.2009 klo.11:54

Tänään tekevät nämä perunat varmasti ”kauppansa”. Mutta en tiedä mitä se suolankukka on.Mutta Puuman ohje tuntuu hyvältä.

Vastaa
27.12.2009 klo.12:51

Mausta suolankukalla tarkoittaa samaa kuin ripottele suolaa ruoan pinnalle. Kaunosielu nimittää suolaa suolankukaksi. Näin yksinkertaista se on.

Vastaa
27.12.2009 klo.12:58

Tässä vielä wikipediasta tietoa:
Suolankukka (ransk. fleur de sel) on hienointa ja arvokkainta merisuolaa. Sitä kerätään Ranskassa mm. Guérandessa Bretagnessa, Camarguessa Rhônen alueella sekä Portugalin Algarvessa.

Suolankukka kehittyy œillet-altaiden pinnalla meren, auringon ja tuulen vaikutuksesta iltapäivisin, jolloin haihtuminen on voimakkainta. Se koostuu valkoisista kiteistä, jotka muodostuvat suolalampien pinnalla. Tuuli kuljettaa pieniä kiteitä, ja ne kerääntyvät ohueksi kerrokseksi altaan nurkkaan. Suolankukka kerätään käsin veden pinnalta haravaa muistuttavalla puisella työvälineellä

nimeltä lousse. Tarkkuutta vaativa keruu on perinteisesti ollut naisten, suolantuottajien vaimojen ja tyttärien työtä. Suola kuivataan auringossa, muuta käsittelyä ei tarvita. Siinä on luonnostaan runsaasti hivenaineita ja se korostaa hienostuneesti ruokien makua.

[muokkaa] Koostumus
Suolankukka on hienojakoisempaa kuin tavallinen ruokasuola. Sitä arvostetaan, koska sen hienostunut maku on vertaansa vailla, koska sillä on jäljittelemätön orvokintuoksu ja koska se merisuolan tavoin sisältää natriumkloridin lisäksi runsaasti magnesiumia, kalsiumia ja muita hivenaineita. Joskus suolankukka on kerättäessä väriltään vaaleanpunertavaa. Värin aiheuttavat mikroskooppisen dunaliella salina -levän sisältämät karotenoidit. Levä tuo suolaan myös sen orvokkimaisen tuoksun.

[muokkaa] Käyttö
Suolankukka sopii etenkin pöytäsuolaksi. Se on herkkusuiden lempisuola, sillä se saa aikaan suurenmoisen makuelämyksen peittämättä ruuan omia makuja. Sen erityislaadun tuovat parhaiten esille yksinkertaiset ruokalajit, kuten keitetty muna, retiisi ja muut tuoreet vihannekset. Suolankukka sopii myös salaatteihin, grilliruokiin ja kalaruokiin

Vastaa
27.12.2009 klo.13:15

Suomessa myydään suolakukkaa luontaisalan hoitolaitoksissa ja myymälöissä. Alla olevasta osoitteesta löytyy luettelo jälleenmyyjistä.

http://whttp://www.saltlife.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?

Vastaa
2.1.2010 klo.20:6

Uskoisin, että suolankukka tarkoittaa ns. sormisuolaa eli gourmet-suolaa, jota myy ainakin Stockmann Sormisuolan nimellä:)

Vastaa
7.2.2010 klo.12:23
uusavuton

uusavuton

…sekä silputtu rosmariini. Jos et löydä tuoretta, laita kuivattua, sitä ei tarvitse silputa. … :D

Vastaa
10.3.2012 klo.17:10
kokki

kokki

Kyllä vaikuttaa siltä, että perus suomalainen pulliainen on tietämätön.. jos ei tiedä mitä on tai ei tiedä mistä saa, ei osaa googlea käyttää.. kyllä hävettää olla suomalainen..

tässä jo esille tullu suolankukka, suolan kukka on merisuolaa tislatessa tuleva ns. sivutuote. eli kauniita suolan kiteitä. reseptissä todennäköisesti tietämysvirhe, kun kehotetaan ripottelemaan päälle suolankukkaa. Kyllä saa olla melko gourmeet lohkot jos niin kallista fine-dining raaka-ainetta tuhlataan noin.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu