Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohkoperunat

Lohkoperunat on aina varma lisuke niin liha-, kala-, kana- kuin kasvisruoillekin. Helpot lohkoperunat paahdetaan uunissa ja maustetaan oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Parhaat lohkoperunat syntyvät Annabellesta, mutta muutkin perunalajikkeet sopivat.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lohkoperunat:

  • 1 kg Annabelle-perunoita
  • 1 rkl rosmariinia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Lohkoperunat valmistuvat näin.

1. Huuhtele perunat, älä kuori. Leikkaa pitkittäin neljäksi lohkoksi.

2. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä, lisää mustapippuria, suolaa sekä silputtu rosmariini. Jos et löydä tuoretta, laita kuivattua, sitä ei tarvitse silputa.

3. Paista lohkoperunoita 225-asteisessa uunissa, kunnes perunat ovat kypsiä, siihen menee puolisen tuntia.

Katso myös: Miten valmistat täydellisen uuniperunan? Kemistin neuvot toimivat

lohkoperunat
Parhaalta lohkoperunat maistuvat uunituoreina ja kuumina ihan sellaisenaan tai herkulliseen dippiin kastettuna. Kuva: Jarmo Wright

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Paahdetut perunat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohkoperunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.