Lohkoperunat
Lohkoperunat on aina varma lisuke niin liha-, kala-, kana- kuin kasvisruoillekin. Helpot lohkoperunat paahdetaan uunissa ja maustetaan oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Parhaat lohkoperunat syntyvät Annabellesta, mutta muutkin perunalajikkeet sopivat.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Lohkoperunat:
- 1 kg Annabelle-perunoita
- 1 rkl rosmariinia
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Lohkoperunat valmistuvat näin.
1. Huuhtele perunat, älä kuori. Leikkaa pitkittäin neljäksi lohkoksi.
2. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä, lisää mustapippuria, suolaa sekä silputtu rosmariini. Jos et löydä tuoretta, laita kuivattua, sitä ei tarvitse silputa.
3. Paista lohkoperunoita 225-asteisessa uunissa, kunnes perunat ovat kypsiä, siihen menee puolisen tuntia.
Katso myös: Miten valmistat täydellisen uuniperunan? Kemistin neuvot toimivat
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Paahdetut perunat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohkoperunat