Reseptit

Loimulohipatee

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 100 g sulatettua voita
  • 700 g loimutettua lohta
  • ½ luomusitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 1 prk (250 g) ricottajuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • noin 2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä

Valmistusohje

Loimulohipatee

1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Poista loimulohesta mahdolliset ruodot ja nahka. Nosta lohipalat monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä.

2. Lisää joukkoon puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu. Lisää sulatettu voi, ricottajuusto, puristettu valkosipulinkynsi sekä ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria.

3. Jauha ainekset tasaisen hienoksi soseeksi. Sekoita joukkoon hienonnettu tilli. Levitä seos yhteen isompaan tarjoiluvuokaan tai pieniin tarjoiluastioihin. Anna maustua viileässä peitettynä yön yli tai vähintään 4 tuntia. Tarjoile levitteen muodossa esimerkiksi paahdettujen lapinrieskapalojen tai palttoonappien kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Loimulohipatee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.